Wpis z mikrobloga

#blackpill #przegryw Dla większości jest to złe i świńskie, ale czy ktoś mi by pomógł? No właśnie nikt by mi nie pomógł a na pewno nie kobieta, więc oko za oko. Jakaś młoda mama była z wózkiem, gdzie było dziecko, chciała zejść po schodach, niestety stałem ja obok i się spytała czy pomogę a ja grzecznie odpowiedziałem: "nie pomogę".
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomasz-wal4:

No właśnie nikt by mi nie pomógł a na pewno nie kobieta

Świadczysz usługi wróżbiarskie? Pytam, bo na pewno nie cechujesz się logicznym myśleniem.
  • Odpowiedz
@tomasz-wal4 Ja zawsze pomagam, jeśli mam możliwość i nie pytam ani nie oceniam jakie ta osoba wyznaje wartości, na jaką partię polityczną głosuje, czy ładny, czy brzydki. To, że tak się zachowałeś, to nie jest powód do dumy. A fakt, że szukasz walidacji swojego postępowania świadczy o tym, że trochę cie to gryzie, a to dobry znak. Słuchaj swojego sumienia, a nie zbiorowego sumienia społeczność internetowej.
  • Odpowiedz
@tomasz-wal4: masz prawo pomóc lub nie pomóc z dowolnych przyczyn, mogłeś jej nagadać że niech pomaga kto ją zalał xd a mogłeś też przenieść. Jeżeli chodzi o kwestie dobra i zła to chyba najlepiej nie pomagać kobietom a starać się w miarę możności pomagać chłopom dobrym, dla wyrównania krzywdzących tendencji w narodzie
  • Odpowiedz
@Notes: brak pomocy to obojętność, brak szacunku to by był jakby ją zepchnął ze schodów z tym wózkiem jak to w zwyczaju mają inżynierowie. Lepiej się zacznijcie przyzwyczajać do zmiany myślenia, bo może być znacznie gorzej niż wam się wydaje
  • Odpowiedz
@tomasz-wal4: kiedyś skręciłem kostkę przy takim ryneczku z warzywami. To były czasy kiedy płaciło się głównie w tych miejscach gotówką, więc nie upewniłem się czy mam ze sobą telefon. Otóż nie miałem. Pomijając fakt, że nie mogłem się ruszyć i wylem z bólu przy próbie ruszenia się to żadna z tych bab, która była tam lub przechodziła nie zainteresowała się. Nawet jak prosiłem siedząc na ławce o telefon żeby zadzwonić
  • Odpowiedz
@a7c8: no widzisz, a wystarczyło być chadem i by cię pierwsza mijana laska na własnych plecach zaniosła do szpitala, albo opłaciła takskówkę.
  • Odpowiedz