Aktywne Wpisy

phaxi +383
Był kiedyś taki dzień, kiedy po raz ostatni w życiu wypiłem Cherry Coke, zupełnie nieświadomy, że to będzie ten ostatni raz. Gdybym wiedział, to na pewno potraktowałbym tamten moment z większym szacunkiem.
Pamientaj aby dzień świenty świencić.
#przemyslenia #nostalgia #jedzenie #kiedystobylo
Pamientaj aby dzień świenty świencić.
#przemyslenia #nostalgia #jedzenie #kiedystobylo
źródło: 43563456457
Pobierz
UmbertoDalleMontagne +217
Nienawidze, ku*wa, hindusów i chciwych niemieckich patałachów z wierchuszki naszego #korposwiat. Przenieśli dział IT od utrzymania wewnętrznych systemów do Indii. Chłopaki z tego Taj Mahal technology team dostali misje w Q4'25 - migrację firmowej kadrowo-płacowej bazy danych do nowego systemu. Wiadomo, że takich rzeczy nie robi się na danych używanych na bieżąco. Oni też to wiedzieli, więc operowali na kopii jak bóg Butter Chiken przykazał. System udało się wdrożyć

Miałem konto, ale zrezygnowałem jak poprosili i numer telefonu. Do brzegu. Chce zacząć inwestycje w REITy, mogą być opakowane w ETF. Interesuje mnie długa perspektywa - kilkanaście lat. Pytanie mam jedno, jak to zrobi z głową: gdzie założyć konto i o co zadbać - na przykład podatek i słynny formularz W-8BEN. Interesuje mnie rynku Amerykański, ale chętnie posłucham sugestii na co jeszcze spojrzeć( ͡° ͜ʖ ͡°) Który broker będzie wiarygodny, jakie są gwarancję, że zakupione REITy/ETFy - sumy gwarantowane itp. Trochę ogarniam temat, ale jestem laikiem i szukam praktycznych rad( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #reit #finanse #inwestowanie #wolnoscfinansowa #sp500
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Jak rozpocząć REITy w Polsce?
Opodatkować je bardzo wysoko, by się nie zbliżały do polskiej gospodarki. W żadnej gospodarce nie powinno być miejsca na coś takiego.
A potem będzie kwik że olaboga deweloperów i fliperów prześladują.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: napisał typ, który chce włożyć kilkaset tysięcy w G które może da kilka dosłownie % a może nie. Bo ów geniusz nie ma w zasięgu wzroku żadnego namacalnefo biznesu który
Zabolało? To dobrze. Będzie boleć częściej. Co Cię interesuje co ktoś robi ze swoimi pieniędzmi... Nie masz własnych? A może miało być 30% rocznie, a zostało 30% czy jak?( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Czemu sprzedawać? Bo taki od początku był plan. Całość to dygresja od głównego wątku. Inwestycja, pomnożenie kapitału przed innym projektem, który chwilowo był zablokowany przez brak wody na działce, wywłaszczenia pod wodociąg...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰