Wpis z mikrobloga

ofiara wypadku pobierała pensje na poziomie 13 tysięcy złotych netto miesięcznie

@blackberry99: nie znam się to się zapytam. Poważnie tylko 13k? Taki d------y pilot i tylko tyle? Są gdzieś paski wypłat pilotów o takim skillu jak on?
  • Odpowiedz
  • 0
@blackberry99 jest jakaś ustalona kwota pensji do której można robić zbiórki? Piszesz jakby to 13k stawiało go na liście najbogatszych Polaków, a w korporacjach potrafią płacić tyle ludziom na technicznych stanowiskach.
  • Odpowiedz
  • 5
@blackberry99 Ludzie chcą to wypłacają. Wuj co do tego? W Polsce sa tysiące fanów lotnictwa, samo to środowisko jest w stanie uzbierać miliony. O co ten ból d--y? Że życie nie jest sprawiedliwe? Bo nie jest, i co teraz?
  • Odpowiedz
  • 0
@blackberry99 z 30 tyś lekko, przecież według twoich danych to większość ludzi pracujących za granicą na średnim stanowisku zarabia w przeliczeniu więcej niż Polski pilot F16.
  • Odpowiedz
@blackberry99 czy dzień po tragicznej śmierci, myśleli byście o założeniu takiej zbiórki?? No nie wiem. Ktoś w ogóle weryfikuje takie zbiórki?? Ile było takich przypadków że ktoś je zakładał na fali popularności a nie był powiązany z taką osobą
  • Odpowiedz
@blackberry99 chłopie, zarabiam znacznie więcej, a mam dużo mniej odpowiedzialną pracę. Tutaj mówimy o obronności i pilocie myśliwca. Wiesz ile kosztuje wyszkolenie takiego pilota? Albo maszyna, którą lata? Mówimy tu o milionach, a ty wyskakujesz z 13k pensji? :) w takiej pracy to powinien 30k zarabiać.
  • Odpowiedz
@blackberry99: nie wiem jak na to patrzeć, z jednej wielka strata, ale tak jak piszesz tyle osób traci ojca itd. a nie mogą liczyć na takie kwoty. Z drugiej uważam, że żadna kasa nie nadrobi ojca, ale zawsze to lżej w kwestiach finansowych dla rodziny. Tylko właśnie druga kwestia to zasadność kwoty. Tbh mnie to trochę irytuje, że ludzie zakładają takie zrzutki często bez wiedzy rodziny itp. narażając rodzinę na
  • Odpowiedz
@blackberry99: 13k PLN netto za bycie wyszkolonym hardcorowo pilotem myśliwca F16?!... Toż to kpina jest...
To jest raptem 3k €! Tyle to ja w 2009 zarabiałem, jak pierwszy raz Polskę opuściłem.
  • Odpowiedz