Wpis z mikrobloga

Moja wspólnota mieszkaniowa jest niezwykle czepialska, nie zezwala na montaż klimatyzacji na balkonie. Obawiam się, że gdybym wbrew ich woli zamontował klimatyzację to mogą faktycznie wystąpić do sądu. Czy jeśli bym uzyskał zaświadczenie od lekarza-alergologa, że montaż klimatyzacji jest konieczny dla mojego zdrowia (faktycznie mam alergię na pyłki drzew i traw) to potem ewentualnie w sądzie to by pomogło?

#prawo #prawnik #klimatyzacja
aleksc - Moja wspólnota mieszkaniowa jest niezwykle czepialska, nie zezwala na montaż...

źródło: k5

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@teraz_z_kontem: Dobrze sformułowałem, że będzie stał na podłodze, będzie miał wytłumienie, skropliny będą lecieć do pojemnika. Uzasadnienie takie, że to zaburzy estetyke budynku.
  • Odpowiedz
@aleksc:

Czy jeśli bym uzyskał zaświadczenie od lekarza-alergologa, że montaż klimatyzacji jest konieczny dla mojego zdrowia (faktycznie mam alergię na pyłki drzew i traw) to potem ewentualnie w sądzie to by pomogło?

Nie.
  • Odpowiedz
@aleksc: nie wygrasz z tym. znam wiele przypadków gdzie ludzie walczyli o montaż że spółdzielnią albo wspólnotą i kończyło się na porzuceniu pomysłu lub nielegalu. U mnie w bloku jest nielegal i pewnie też na tym się u mnie skończy.
  • Odpowiedz