@Radkovich ile było takich przypadków? Wystarczyło wprowadzić nową ustawę uzależniającą 800+ i ubezpieczenie zdrowotne od pracy - przez weto Nawrockiego ok. Milion Ukraińców nie będzie będzie miało przedłużonego pobytu czasowego od października, zobaczymy jak sobie prowadzi z tym gospodarka, gdy zabraknie nagle milion pracowników przy obecnym bezrobociu 2,5%
Wiesz, że ci Ukraińcy mogą złożyć wniosek o pobyt w ostatnim dniu legalnego pobytu i mogą dalej mieszkać w Polsce?
@Pavlo389: Przykra sprawa. To teraz kilka cytatów ludzi którzy nie wiedzieli skąd jestem. Pociąg Przemysl-Szczecin, stacja Rawicz "powinien być osobny wagon dla pyrlandii żeby z tymi podludźmi nie jeździć". Pociąg Praga-Krakow "Północ Czech to trochę jak ta zasrana Polska B". Niezliczone teksty o podludziach ze wschodu kraju, o zwierzętach, o tym że można tam otworzyć zoo albo skansen, że trzeba ich odłączyć od Polski. Wyśmiewanie po podaniu adresu przez pracownika
@Pavlo389 najgorsze jest to, że te debile nie wiedzą sami czemu nienawidzą tylko naoglądali się prawackich tiktoczków czy innych gówien i łapią propagande jak debile np pisowcy z republiki.
@Pavlo389: Ukrainki są wspaniałe na tle ojkofobicznych Polek. Polki traktują mnie jak podczłowieka a Ukrainki zawsze sympatyczne, nie tylko w relacjach romantycznych ale i w usługach. Wkurza mnie to nacjololo, Polki powinny od Ukrainek się wiele nauczyć
@Pavlo389 mnie śmieszą te prucia się wszelakiej maści prawaczków, upośledzonych i tych, co poza własną wioskę wyjechali najwyżej do większego sklepu. Pompowani retoryką i bzdurami idiotów z netu, bladego pojęcia nie mają o świecie, chłopski rozum dla nich to wyznacznik. Nie wspomnę oczywiście jak krótką pamięć mają wszelakiej maści Mariusze. Nie pamiętają jak 30 czy 20 lat temu nasi rodacy, często "kwiat" inteligencji czyli patola, jechali za bułką do Anglii czy
@Pavlo389: u mnie na osiedlu mieszka trochę ukraińców i bielarusów. Pracują m. In. w okolicznych sklepach i jakoś nie widziałem nigdy by ktoś im coś wytykał. Raz jeden na początku wojny jak w lidlu stał jeszcze kosz na dary dla ukrainy to jeden młody chłopak podszedł tam i zaczął sobie ładować rzeczy do torby. Ekspedientka mu zwróciła uwagę, że to caritas zbiera dla ukrainy, a on na to że on
@yuio Od kiedy Ruscy są proukrainscy i narzekają na nastroje antyukraińskie? Urojenia prawakoidalne
@bonekropik Polska B, Lublin - nie wiem, może w na zachodzie i północy Polski jest inaczej bo mniej prawaków
@stirLitzz @IV_RP wielu złożyło jeszcze przed tym, czas oczekiwania na decyzje powyżej roku, zgadnij ile będzie się czekać po wecie Nawrockiego, w miedzyczasie zmienią pracę albo umowy sie pokończą i znów trzeba składać od nowa @
Wiesz, że ci Ukraińcy mogą złożyć wniosek o pobyt w ostatnim dniu legalnego pobytu i mogą dalej mieszkać w Polsce?
@Pavlo389: jakoś nie widzę by społeczeństwo narzekało na azjatów np. Jak widać da się u nas mieszkać będąc obcokrajowcem ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
Raz jeden na początku wojny jak w lidlu stał jeszcze kosz na dary dla ukrainy to jeden młody chłopak podszedł tam i zaczął sobie ładować rzeczy do torby. Ekspedientka mu zwróciła uwagę, że to caritas zbiera dla ukrainy, a on na to że on
@bonekropik Polska B, Lublin - nie wiem, może w na zachodzie i północy Polski jest inaczej bo mniej prawaków
@stirLitzz @IV_RP wielu złożyło jeszcze przed tym, czas oczekiwania na decyzje powyżej roku, zgadnij ile będzie się czekać po wecie Nawrockiego, w miedzyczasie zmienią pracę albo umowy sie pokończą i znów trzeba składać od nowa
@