W 2023 r. coinbase poinformowało mnie że nie będzie przyjmować ode mnie przelewów z banku. Od tamtej pory przestałem się u nich nawet logować bo uznałem że nie chcą mieć ze mną nic wspólnego to nie będę się narzucał, nadal miałem podpiętą kartę revolut do konta w coinbase. W styczniu potrzebowałem coś sprawdzić i zalogowałem się na chwilę a niedawno okazało się że od stycznia zaczęli mi pobierać 19,99 euro. Myslałem że to jakieś oszustwo ale pomoc techniczna potwierdziła że to abonament za jakieś perks&benefits. Sprawdziłem i rzeczywiście coinbase bierze te pieniądze i oferuje jakieś plany po 4,99 eur 14,99 (chociaż mnie okradali na 19,99) i chyba 60 euro miesięcznie. Nie przypominam sobie żebym wybierał jakiś plan w coinbase bo wiedząc o tej opłacie po prostu bym zamknął konto albo usunął dane karty więc sprawdźcie czy was też nie okradają. Pisali o tym na reddit ale tutaj nie więc ostrzegam
@Simple123: dzięki. mi co prawda nie pobierało kasy (chyba jakaś karta wirtualna czy coś była dodana), ale usunąłem to w p---u, bo i tak nie używam i nawet weryfikacji nie było
Nie przypominam sobie żebym wybierał jakiś plan w coinbase bo wiedząc o tej opłacie po prostu bym zamknął konto albo usunął dane karty więc sprawdźcie czy was też nie okradają. Pisali o tym na reddit ale tutaj nie więc ostrzegam
https://www.reddit.com/r/CoinBase/comments/y3ls3m/auto_subscribed_to_coinbase_one_and_charged/?tl=pl
#bitcoin #bitcoinscam #kryptowaluty
źródło: 1
Pobierzźródło: 3
Pobierzźródło: 2
Pobierz