Wpis z mikrobloga

Żal mi pilota. Nie rozumiem, dlaczego się nie katapultował.
Tak cennego człowieka w Polskiej armii straciliśmy, bo chciał uratować żelastwo....
Mam nadzieje, że coś się zmieni, i dojdzie do głów, że Pilot jest najważniejszy, a nie kupa żelastwa, którą można kupić. Pilota już nie.

#radom #airshow
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@giorgioborgio w f35 za to jest Auto-GCAS - czyli autopilot ratuje samolot w takich sytuacjach, gdy pilota odcięło.

A su-22 niby posiada auto-eject. Ale to złom już...

Filozofia wojskowa – w lotnictwie bojowym pilot ma być tym, kto podejmuje ostateczną decyzję. „Oddanie życia w ręce komputera” w każdym scenariuszu to ryzyko, którego dowództwa unikają.
  • Odpowiedz
  • 0
@new-object Auto-GCAS, ale to się wyłącza na pokazy z wiadomych powodów.

@cloud7: tzn? Jak dla mnie pokaz, to wersja light tego, co czeka pilota w trakcie prawdziwej wojny.

Chyba że Auto-GCAS jest tylko do treningów
  • Odpowiedz
Tak cennego człowieka w Polskiej armii straciliśmy, bo chciał uratować żelastwo....

@new-object: był zbyt głupi xD
Rok po roku tak samo się rozwalili "doświadczeni instruktorzy latania z zajebiście wielkim nalotem". Ja jestem za aby dalej kontynuować te pokazy aby wyeliminować populację samobójców
  • Odpowiedz
@Rad-X skończ p-------ć, rok po roku to cię stary kablem okłada i stąd takie wysrywy. Ostatnia katastrofa w Radomiu była 6 edycji temu.
  • Odpowiedz
@cloud7: Gdynia 2024, tak samo p-----------ł w pas startowy. Renomowany instruktor, gwiazda lotnictwa k---a xD

Może niech się nauczą że ziemia to lawa
  • Odpowiedz