Wpis z mikrobloga

Obejrzałem wszystkie nagrania jakie udało mi się znaleść lotami Slaba, więc nie znam się, ale znów się wypowiem. Na początku czułem żal i współczucie. Ale gdy skończyłem oglądać pokazy polskiego F-16 Tiger Demo Team to czuje złość wobec pilota. Latał mega widowiskowo i ryzykowanie, co jest nie tylko moim odczuciem, ale także innych widzów - czytałem komentarze. Czy wyróżniał się wśród innych pilotów maszyn wojskowych. Zatem można założyć, że już wcześniej łamał procedury i nie wyciągnięto wobec niego konsekwencji. Nawet po analogicznej katastrofie M-346 z Gdyni. Brawura i łamanie procedur zabija, a nie Air Show. Warto też się obejrzeć nagrania innych samolotów które ćwiczyły przed Air Show Radom 2025. Żaden pilot nie robił figur tak blisko ziemi jak Slaba.

#airshow #radom #samoloty #f16
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy wyróżniał się wśród innych pilotów maszyn wojskowych. Zatem można założyć, że już wcześniej łamał procedury i nie wyciągnięto wobec niego konsekwencji.

@N331: Dopiero co na pokazach RIAT wygrał nagrodę publiczności... Tylko jak się tym wojsko chwali to zapominają dodać, że w tym pokazie złamał zasady i latał nad publiką co jest kategorycznie zakazane. Stąd zapewne ta nagroda, bo dostarczył najwięcej emocji. Dobrze, że jego oba błędy (latanie nad publiką
  • Odpowiedz