Ja w ogóle nie jestem entuzjastą programu 800 plus, gdyż oprócz jakiejś stymulacji rynku, nie osiągnął głównego zamierzonego celu, jakim miał być wzrost dzietności. Przejedliśmy w ten sposób już kilka elektrowni atomowych. Natomiast jak już jest, to nie rozumiem dlaczego beneficjentami tej redystrybucji ,mieliby by być obywatele obcego państw. I ja bym poszedł dalej, żadnego 800 plus dla żadnego czy pracuje czy nie, obywatela obcego państwa. I dotyczy to wszystkich nie tylko Ukraińców. I uprzedzam komentarze, nie interesuje mnie co jest w Niemczech, czy gdzieś tam indziej. Tu jest Polska.
@Lach__Anonim: jeśli już to odliczenie 10 koła rocznie z podatku (czyli dla pracujących, do określonej wysokości zarobków) a nie rozdawanie hajsu na lewo i prawo, wliczając ukrów
I ja bym poszedł dalej, żadnego 800 plus dla żadnego czy pracuje czy nie, obywatela obcego państwa. I dotyczy to wszystkich nie tylko Ukraińców.
@Lach__Anonim: To by było ok, problem jest wtedy kiedy tym obcokrajowcom dajemy pod pewnymi warunkami. Jeśli mówimy, że muszą pracować, żeby to dostać to pojawia się nierówność na rynku pracy na niekorzyść Polaków. Także jeśli już to utnijmy wszystkim obcokrajowcom, albo dawajmy wszystkim.
Przejedliśmy w ten sposób już kilka elektrowni atomowych.
Natomiast jak już jest, to nie rozumiem dlaczego beneficjentami tej redystrybucji ,mieliby by być obywatele obcego państw.
I ja bym poszedł dalej, żadnego 800 plus dla żadnego czy pracuje czy nie, obywatela obcego państwa. I dotyczy to wszystkich nie tylko Ukraińców.
I uprzedzam komentarze, nie interesuje mnie co jest w Niemczech, czy gdzieś tam indziej. Tu jest Polska.
#polityka #800plus #bekazpisu #bekazpo #polska
źródło: osiem stówek
Pobierz@Lach__Anonim: To by było ok, problem jest wtedy kiedy tym obcokrajowcom dajemy pod pewnymi warunkami. Jeśli mówimy, że muszą pracować, żeby to dostać to pojawia się nierówność na rynku pracy na niekorzyść Polaków. Także jeśli już to utnijmy wszystkim obcokrajowcom, albo dawajmy wszystkim.