Wpis z mikrobloga

Wyobrażacie sobie stracić F16 na pokazie lotniczym? Czy F16 to samolot na festyn akrobatyczny czy do wojny? Kompromitacja kuźwa. Najbardziej mi szkoda tej maszyny obstawiam, że najmniej tu winna. Może dajmy lepiej te F16 już Ukraińcom żeby się nie kompromitować lepszy by z tego F16 lepszy pożytek zrobili. Idiotyzm kompletny, powinni przeciążać tych pilotów kuźwa 10G i patrzyć czy nie odpływają. To trzeba mieć małą szyje do tego a nie brawure
#radom #wojsko #wojna #samoloty #lotnictwo
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rtp_diov Tiger-y robią ogomną robotę promując wojsko, to nie tylko frufru samolot, myślę, że bardzo dużo osób zaciągnęło się do wojska dzięki nim.
Druga rzecz - widzę, że jesteś ekspertem z kanapy, skoro wcinasz przeciążenie w tą katastrofę.
Trzecia - Są przeciążani 9G - przez nawet kilkadziesiąt sekund, to wystarczająco, w trakcie manewrów to pewnie i tak maks 6-8G.

Pamiętaj, że sprzęt bez ludzi to kawał żelastwa. Samolot można kupić, pilota
  • Odpowiedz
  • 38
@rtp_diov poważnie mówisz że bardziej ci szkoda samolotu od człowieka? W dodatku wyszkolonego pilota? Ciekawe ile ty jesteś wart w swoich oczach xd
  • Odpowiedz
  • 0
poważnie mówisz że bardziej ci szkoda samolotu od człowieka? W dodatku wyszkolonego pilota? Ciekawe ile ty jesteś wart w swoich oczach xd

@Korova: umiesz czytać? gdzie ja tak napisałem?
  • Odpowiedz
@rtp_diov: chłopie, takie pokazy są wszędzie na świecie. Amerykanie latają F-22, F-35 czy nawet swoimi bombowcami na pokazach lotniczych. Ryzyko wypadku jest minimalne, ostatnia katastrofa z myśliwcem to Air Show 2009, kiedy to rozbił się białoruski złom SU-27.
  • Odpowiedz
najdroższy w tej maszynie to był pilot, maszynę idzie kupić a wyszkolenie pilota to lata

@panDario: to niezle go wyszkolili ze w tak smieszny sposob zakonczyl swoj zywot. bo jezeli to z jego winy to ch*j z nim, jezeli nie z jego (awaria samolotu, utrata przytomnosci) to lipa, czas pokaze
  • Odpowiedz
@panDario: I tu się mylisz, szkolenie pilota to jakieś 12% (dane z d--y gpt) ceny takiego samolotu, problem jest tylko taki, że nie da się wyprodukować pilota na zawołanie, żaden hajs nie przywróci życia doświadczeniu - to jest bezcenne, pomijając, że doświadczony pilot mógł kształcić kolejnych, nie wiem czy to się da jakoś wycenić.
  • Odpowiedz
  • 1
@rtp_diov co ty (celowo z małej) porównujesz? Myslisz ze to byl samolot bojowy z pelnym uposażeniem czy maszyna, którą prawie kazdy kraj na świecie ma swoich silach? Najwiekszą szkodą jest stracic takiego pilota bo to jego staz jest najwiecej wart
  • Odpowiedz