Wpis z mikrobloga

Który z kultowych, polskich sitcomów powstałych na przełomie wieków najbardziej lubicie? Ja do wszystkich mam duży sentyment bo się na nich wychowałem, do tego to już gatunek wymarły, ale najbardziej lubię Kiepskich a najmniej 13 Posterunek.
#seriale #film #polskieseriale #polskifilm #kiepscy #13posterunek #miodowelata #dalekoodnoszy #graczykowie
Maib - Który z kultowych, polskich sitcomów powstałych na przełomie wieków najbardzie...

źródło: sitcomy

Pobierz

Twój ulubiony sitcom z przełomu wieków

• 13 Posterunek (1997) 24.1% (63)
  • Miodowe Lata (1998) 31.8% (83)
  • Graczykowie/Buła i Spóła (1999) 1.5% (4)
  • Świat Według Kiepskich (1999) 37.9% (99)
  • Szpital na Perypetiach/ Daleko od Noszy (2001) 4.6% (12)

Oddanych głosów: 261

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maib: Graczykowie moim zdaniem byli beznadziejni i nudni - uważałem tak za dzieciaka i uważam teraz. Dwoje wręcz najbardziej drewnianych aktorów w roli głównej pary: Zbigniew Buczkowski i Joanna Kurowska - którzy zawsze i wszędzie, w każdym serialu grają po prostu siebie samych. To się nie mogło udać.

To już nawet "Lokatorzy" byli bardziej zjadliwi niż "Graczykowie"...

I tak, wiem że to nie sitcom, ale zamiast Graczyków wrzuciłbym tu Rodzinę
  • Odpowiedz
@Maib: Graczykowie moim zdaniem byli beznadziejni i nudni - uważałem tak za dzieciaka i uważam teraz. Dwoje wręcz najbardziej drewnianych aktorów w roli głównej pary: Zbigniew Buczkowski i Joanna Kurowska - którzy zawsze i wszędzie, w każdym serialu grają po prostu siebie samych. To się nie mogło udać.

To już nawet "Lokatorzy" byli bardziej zjadliwi niż "Graczykowie"...

I tak, wiem że to nie sitcom, ale zamiast Graczyków wrzuciłbym tu Rodzinę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kocimietka_BB: Faktycznie Wiesiek i Jadźka nie byli najbardziej fascynującymi postaciami, ale Paweł Wawrzecki w roli Buły to było mistrzostwo świata i głównie ze względu na jego popisy mam duży sentyment do tego serialu. Rodzinę Zastępczą też bardzo lubię a to serial zupełnie z innej parafii.
  • Odpowiedz
@Maib: Paweł Wawrzecki to tylko jako Wiesiek Złotopolski albo doktor Kidler, przyznam że jako "Buła" do mnie nie przemawia, ale ja po prostu jestem negatywnie nastawiony do Graczyków ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz