Aktywne Wpisy

NauczonyRoboty +158
źródło: 1000003250
Pobierz
BrakWolnegoLoginu +323
Niech AI zastapi w koncu tych techbrosow xD Troche to zasatanawiajace, ze mozna byc inteligentnym, a wciaz pisac takie glupoty pod wlasnym nazwiskiem.
Btw. Wystarczy, ze korpo zacznie wyplacac nadgodziny, to ludzie chetnie sie poswieca, zeby np. potem nadplacic kredyt
#pracait #praca #it #kapitalizm
Btw. Wystarczy, ze korpo zacznie wyplacac nadgodziny, to ludzie chetnie sie poswieca, zeby np. potem nadplacic kredyt
#pracait #praca #it #kapitalizm
źródło: Screenshot_2025-09-29-06-22-36-169-edit_com.android.chrome
Pobierz

Co mnie obchodzą prywatne firmy? 14stka i barbórka to przywilej, kropka. Nie odwracaj kota ogonem :p
@In_thrust_we_trust: Nie odwracam.
Przywilej gornika?
Nauczyciele, urzednicy CALA BUDZETOWKA nie ma 14 (u nich sie to 13 nazywa) tylko gornicy maja. Prawda? PRAWDA???? Skoro gornictwo to budzetowka to dlaczego ma nie miec?
BTW, o przywilejach górników pisze wprost... Kodeks Pracy xDD
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/szczegolne-przywileje-dla-pracownikow-gornictwa-karta-gornika-16790815
Wiec niestety, jesteś na przegranej pozycji :p
@In_thrust_we_trust: No i cos tam sie starasz. Budzetowka nie ma premii rocznej?
Premia roczna to PRZYWILEJ GORNIKOW?
"Dzień Górnika, 4 grudnia, jest świętem górniczym, wolnym od pracy."
A dzien nauczyciela?
"1. Pracownikom górnictwa przysługuje specjalne wynagrodzenie miesięczne w
Wszystkie zawody w budzetówce mają premie roczną?
Przykro mi z tego powodu. Natomiast Kodeks Pracy jest jasny i przywileje górnictwa wymienia
@In_thrust_we_trust: Kodeks pracy jest bardzo jasny. I nie wymienia zadnych przywilejow gornictwa. Wszystko co jest w KP dotyczy wszystkich zatrudnionych na UoP. A nie tylko gormnikow.
A i nie ma ci co byc przykro. Nikt pracujacy w gornictwie nie ma dodatkowych 20 dni wolnych (czyli 46 dni urlopu) Po prostu nie rozumiesz co czytasz.
Dodatek za wysługę lat w budżetówce wynosi max. 20% i jest naliczany po 5 latach pracy - górnik ma tyle po miesiącu.
Nie wiem jak to funkcjonuje na Śląsku, ale u mnie jest 10 dni dodatkowego urlopu jeśli więcej niż 50% dniówek masz zjazdowych.
@b7kj: A to juz zalezy jak mu sztygar dniowke napisze. Nie kazdy ma. Ale kazdy powinien miec.
No to tutaj tak nie ma.
Deputat węglowy jest czy nie?
Wcześniejsza emerytura jest czy nie?
Skrócony czas pracy dla dołowych jest czy nie?
Odprawa emerytalna jest
@gorzki99: nie mają, mają"zaledwie" 99% procent zniżki lub minimalną cenę za bilet i danego przewoźnika(zależy co jest wyższe), i to tylko jak wykupią legitymację kolejową, więc jak się jako jeździ koleją to może się to nie opłacać.
Darmowe bilety dla kolejarzy sa czy ich nie ma?
Wczesniejsza
@Niebadzksieciem: OK moj blad. Pomylilem sie o 1%.
@vieniasn: Ja nie rozumiem, ale mam bekę, czemu ludzie Ciągle najeżdżają na Warszawę. Ciągle słyszałem, jak jakiś Kłeczek z Rachoniem gadali, że problemem całego kraju jest, że np. samorząd Warszawy wydał pieniądze na postawienie toalety.
Pewnie wieśniaki mają wieczny problem z Warszawą, o w ich Wypizdowie-Kolonia jest tak wspaniale. Wcale nie wynika to z kompleksów, Wcale nie przedawkowali Republika Today. Wcale.
Gornik ma wegiel, kolejarz bilet, pracownik banku preferencyjny kredyt. Czy zatem wegiel gornika jest przywilejem branzowym?