Aktywne Wpisy

naganiaczherculesa +252
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +92
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz

Mam taki problem:
Mam router ConnectBox z Play. Między routerem a komputerem stacjonarnym są dwie ściany, ale komputer ma dobre połączenie do routera.
I tutaj pojawia się problem:
- laptop który stoi obok komputera łączy się z wifi i ma ~250mbps (testowałem na speedtest)
- telefon który leży obok komputera łączy się z wifi i ma ~250mbs (testowałem na speedtest)
natomiast sam komputer owszem łączy się ale ma zerową prędkość internetu, mimo że stoi w tym samym miejscu co poprzednie urządzenia.
Antena podłączona do płyty głównej Gigabyte B650 X AX z kartą sieciową Realtek 8852CE WiFi 6E PCI-E NIC, najnowsze sterowniki do tej karty sieciowej zainstalowane.
Na screenie widać różnicę (panel administracyjny routera) pierwsze urządzenie to telefon a drugie to stacjonarny PC, oba znajdują się w tym samym miejscu w domu.
Nie mam możliwości przeprowadzenia kabla (wynajmowane mieszkanie, trzeba by rozwiercać ściany)
Pytanie - czy tutaj pomoże jakiś adapter wifi? Czy może po prostu antena? Jak zweryfikować co jest problemem?
źródło: image
Pobierz