Wpis z mikrobloga

#komputery #kiciochpyta #internet #wifi
Mam taki problem:
Mam router ConnectBox z Play. Między routerem a komputerem stacjonarnym są dwie ściany, ale komputer ma dobre połączenie do routera.
I tutaj pojawia się problem:
- laptop który stoi obok komputera łączy się z wifi i ma ~250mbps (testowałem na speedtest)
- telefon który leży obok komputera łączy się z wifi i ma ~250mbs (testowałem na speedtest)

natomiast sam komputer owszem łączy się ale ma zerową prędkość internetu, mimo że stoi w tym samym miejscu co poprzednie urządzenia.
Antena podłączona do płyty głównej Gigabyte B650 X AX z kartą sieciową Realtek 8852CE WiFi 6E PCI-E NIC, najnowsze sterowniki do tej karty sieciowej zainstalowane.

Na screenie widać różnicę (panel administracyjny routera) pierwsze urządzenie to telefon a drugie to stacjonarny PC, oba znajdują się w tym samym miejscu w domu.

Nie mam możliwości przeprowadzenia kabla (wynajmowane mieszkanie, trzeba by rozwiercać ściany)

Pytanie - czy tutaj pomoże jakiś adapter wifi? Czy może po prostu antena? Jak zweryfikować co jest problemem?
cadcadcad - #komputery #kiciochpyta #internet #wifi
Mam taki problem:
Mam router Conn...

źródło: image

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cadcadcad sprawdź połączenia anten. Jeżeli nawiązuje połączenie oznacza to że sam soft działa poprawie, ale coś mu nie odpowiada z sygnalem. Ewentualnie ustawienia karty sieciowej jakie ma wybrane protokoły.
  • Odpowiedz