Wpis z mikrobloga

Ktoś widział choke nemesis naszej Igi? Ostapenko ze stanu 3:0 w pierwszym secie przerżnęła ostatecznie 5-7 xD a w drugim secie to już była szybka robota i 1:6 wpie***l z Townsend ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#tenis
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Widziałeś ten mecz? Jeśli tak, możesz w skrócie opisać, co tam się wydarzyło? Widziałam tylko dwa pierwsze gemy i przed chwilą sprawdziłam wyniki, w szoku jestem :)
  • Odpowiedz
  • 1
@renniferlopez2: Właśnie nie widziałem, dlatego pytam. Opieram się tylko na relacji Flashscore i niewybrednych komentarzach użytkowników Sofascore tyczących się tuszy Łotyszki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@totmes: Właśnie czytam sobie co się wydarzyło przy siatce po meczu :) Ostapenko powiedziała rywalce że ta nie ma klasy i wykształcenia i że zobaczy co się stanie gdy spotkają się poza USA. Townsend powiedziała to wywiadzie ale zrujnowała efekt dodając że czeka na to, że wygrała z Ostapenko w Kanadzie poza USA, wygrała z nią w Nowym Jorku, poza USA ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Makavlani Ostapenko jest strasznie nieregularna, ale ze 2-3 w roku gra dobry turniej i wtedy jest w stanie wygrać z każdą przeciwniczką.

Jak tak przejrzysz bilans ich meczów to zobaczysz że Iga pechowo trafiała na Ostapenko w formie, po pokonaniu Igi dochodziła do półfinałów, finałów albo wygrywała cały turniej.

Poza tym po prostu Idze nie leży jej styl. Ostapenko gra mocno, płasko, szybko uderza piłkę zaraz po koźle. Z tego co pamiętam
  • Odpowiedz
Jak w końcu trafi na "normalną" Penko, popełniająca więcej błędów to pokona ją na luzie

@heheszek: tak szybko się to nie stanie, bo penko swoimi wyskokami zapewnia sobie na tyle wysoki ranking, żeby w pierwszych dwóch rundach unikać topki, a jak już zachodzi dalej to trafia tymi swoimi armatami xD
  • Odpowiedz