Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z łysieniem i niską pewnością siebie?
Mam 24 lata i łysieję... Ogromne zakola, łysina na czubku głowy. Kuracja na niewiele się zdaje, progres jest, ale minimalny i wciąż wygląda to tragicznie. Nie jestem w stanie wydać 15 tys. zł na przeszczep, ryzyko jest duże, co druga klinika podczas konsultacji twierdziła, że efekt po przeszczepie będzie niezadowalający.

Jestem załamany, jest to mój największy kompleks, przez który straciłem pewność siebie i nie mam ochoty na kontakty międzyludzkie. Dziewczyny nie zwracają na mnie uwagi, wręcz czuję, że je sobą odtrącam, a jeszcze kilka lat temu w liceum byłem tym, o którego dziewczyny, kolokwialnie mówiąc, się biły.

Przestałem wychodzić do ludzi, znajomych, do sklepów czy na imprezy. Za każdym razem, gdy spotykam znajomego "z tamtych lat" robię się czerwony i mam ochotę zapaść się pod ziemię ze względu na swój wygląd. Nie wyjdę z domu bez czapki z daszkiem na głowie, ale przecież tę czapkę też trzeba czasami zdjąć.

Nie jestem w stanie ogolić się na łyso, boję się reakcji rodziców i reszty rodziny, a także znajomych, których jeszcze raz na jakiś czas widuję. Nie potrafię przemóc się do tego, coś mnie wewnętrznie blokuje, sądzę że na łyso byłbym równie nieatrakcyjnym człowiekiem.

#przegryw #lysienie #zalesie #niebieskiepaski #ehh

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest na YT taki gościu jak wikt, kontent nie dla mnie ale z tego co pamiętam to ma jakiś system uzupełniania włosów. W sumie nie idzie rozróżnić że to nie jego włosy. Dobra peruka teraz może zdziałać cuda.
No i oszczędzać na przeszczep. Teraz może Cię nie stać ale za kilka odkładając te 200-300 zł spełnisz swoje marzenie.
Najgorsze co możesz zrobić to się zapuścić przez kompleksy bo będzie jeszcze gorzej -
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Laski robią sobie doczepy, sztuczne rzęsy i ty masz się wstydzić systemu włosów? Dobrze wykonany jest bardzo trudny do rozpoznania.

Na efekty duta trzeba poczekać minimum rok, by stwierdzić że nie działa. Ja sam zacząłem łysieć agresywnie w wieku 15 lat, mając niecałe 19 wszedłem na dutasteryd i minoksydyl, efekty były po pół roku, a pełne są teraz, po 3 latach brania. Więc jeśli nie odpowiadasz na leczenie to
  • Odpowiedz