Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #polityka

Zauażliście, że jak tylko rząd coś odwali przeciw społeczeństwu obywtelskiemu i transparentności, jak bezpłatne ujawnianie cen transakcyjnych, to zaraz na wypoku roi się od wpisów "ale ten Tusk pokazał Nawrockiemu", "ale wyjaśnił pisowców", które mają po kilkaset wpisów?

To już zorganizowany proceder. Rząd robi swoje wbrew obietnicom a propaganda ciągne w drugą stronę.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@del855 jestem dosyć wyczulony na nich, podobnie, jak psycholi z innych partii, ale jakiegoś wzmożonego ruchu nie widzę; był potężny meltdown 2 czerwca, ale potem to już chyba tylko zatwardziali wariaci;
  • Odpowiedz
@GomiGomi:

nie badzmy tacy skromni.... pol wakacje giertych ich narkecal ze wybory to oszustow... potem rzucili sie na nawrockiego, a tu friendly fire prosto od kierownictwa KO - czyli mowa o wetowaniu 800+ dla ukraincow bez pracy, a wczesniej proba obrony KPO, krotka fascynazja zurkiem i "nowe" otwarcie/rozliczenie, a i jeszcze "wielka" reknstrukcja z ktorej nic nie wynika, a najpierw trzeba bylo rzadu bronic ze duzy, a potem madrze ze
  • Odpowiedz
@del855 Ok, zwracam honor - faktycznie była sraczka ze sfałszowanymi wyborami. Reszta to marginalne przypadki.

KO to trup polityczny, wybory 2027 są w sumie rozstrzygnięte w ogóle. W szczególe tylko jest pytanie o losy Brauna i kształt koalicji PiS + Konfederacja. Większość KO mam wrażenie z ulgą przyjmie rolę opozycjonistów uciśnionych w parlamencie i europarlamencie z 25/28% zrobią po agonii politycznej Hołowni.
  • Odpowiedz
  • 0
@GomiGomi

O nie nie, koryto uzależnia. TKM po 8 latach posuchy prowadzi do wałów juz srednio kontrolowanych.

Dlatego oni moze I sa bez pomysłu i w marazmie i nawet sie chyba tym nie do końca przejmują- bo zbyt zajeci sa kreceniem lodow. Ale lody by chcieli kręcić BARDZO. OJ STRASZNIE BARDZO. Wiec jak kazda partia - wladzy tanio nie oddadzą... jeszcze jest 2 lata, wiatr wieje znoeu z prawje strony, ale
  • Odpowiedz
@del855: Jestem człowiekiem małej wiary, nie wyobrażam sobie scenariusza, gdzie przy prezydenturze Nawrockiego KO miałoby coś zrobić, co chociaż dałoby im cień szansy na rządzenie w 2027 roku. Może z Nową Nadzieją to jeszcze by się dogadali, ale Konfederacja to jednak głównie Ruch Narodowy. It's over i będzie cyrk z "rozliczeniami" w druga stronę za 2 lata.
  • Odpowiedz
  • 0
@GomiGomi

Moze tak, moze nie. Duża szansa ze tak.

I ja nie dlatego ich nie skreślam, bo uważam ze sa w pyte. Tylko dlatego ze strach do ponownego powrotu do opozycji, kto wie czy nie na 2 kadencjie - moze ich popchać do rzeczy niesamowitych- jak prawdziwe reformy :) przynajmniej w wybranych obszarach.

A przeciez i tusk i kaczor sa 1 noga w grobie, wyoutowanie ich po 2027 na 2 kadencja
  • Odpowiedz