Wpis z mikrobloga

planuje zakup ubezpieczenia oc i ac. Zastanawiam się czy biorąc ac w wariancie ASO to powinienem dużo przykładać wagi na markę, czy po prostu brać najtańszego wienera czy beesafe z mubi. Teoretycznie w przypadku szkody ac to oddaje do serwisu ASO i robią mi ze szkodą.
Oczywiście pozostałe parametry jak udział w szkodzie, suma ubezpieczenia, brak amortyzacji są dla mnie akceptowalne. Jak myślicie?

#ubezpieczenia #ubezpieczenie #samochody #ocac
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jason676: Ja miałem w ergo - była to 3cia najtańsza oferta z ASO. Brak udziału własnego, części tylko oryginalne itp. 0 problemów ogólnie i polecam. Własnie jak wyżej kolega wspomniał - mój doradca powiedział to samo, żeby nie brać najtańszych bo się można naciąć.
  • Odpowiedz
@jason676: U mnie w besafe nie da się wystawić innej wersji niż z amortyzacją, jeśli małe różnice to nie ma się co zastanawiać. Wienera sprzedaje dość sporo, przed odpowiedzią na to pytanie przejrzałem jeszcze wyłączenia AC w ich OWU, nie widzę tutaj żadnych większych kruczków. Nie odpowiadają za rażące niedbalstwo. No i przy assistance standard mają franszyze 5km ale nie o to pytałeś.
  • Odpowiedz
@jason676: u mnie ta sama rozkmina. Wiener mam 1k nizej niz inni. Generalnie jak chcesz pewne to podobno Allianz, Warta (ac komfort albo standard bez amortyzacji), Ergo Hestia i PZU.

@PrzypadkowyCzlowiek: dzieki za opinie, bo ten wiener wlasnie zagadka. Gdzies czytalem ze to ubezpieczyciel drugiej kategorii ( ͡° ͜ʖ ͡°) A jaka masz opinie o PZU w najwyzszym wariancie serwisowym? Zrabatowali mi do tej
  • Odpowiedz
@Dorodny_Wieprz: Ile ludzi tyle opinii o PZU ( ͡° ͜ʖ ͡°) Warto zwrócić uwagę kto daje stałą sumę ubezpieczenia oraz brak redukcji SU po szkodzie, z tego co kojarzę wspomniany powyżej Allianz do nowszych aut daje to z automatu, ale w sumie nie mają all risku tylko ryzyka nazwane więc trzeba to jakoś wypośrodkować. Najlepiej skonsultować z jakimś agentem/pośrednikiem na konkretnym przypadku.
Warto dodać, że Wiener
  • Odpowiedz
@jason676 nie każdy zakład ubezpieczeń odpowiada za te same zdarzenia. To, że masz możliwość naprawy w ASO to jeszcze nie znaczy, że do naprawy dojdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) zależy co będzie przyczyną szkody i czy mieści się to w zakresie odpowiedzialności polisy.
  • Odpowiedz
@jason676 Zwróć uwagę czy wariant AC serwisowy czy partnerski. Jak to drugie, to tylko warsztaty współpracujące z ubezpieczycielem, a nie dowolny. Dodatkowo różni ubezpieczyciele mają różny czas rozpatrywania zgłoszeń szkód - oficjalnie mają 30 dni, ale sporo odpowiada już po kilku dniach od wysłania dokumentacji
  • Odpowiedz