Wpis z mikrobloga

• 1
@wincenty1: Kolczatka na codzień + do treningów, zwykła obroża tylko do treningów. Na kolczatce ma być grzecznym psiurem, na zwykłej obroży może sobie na więcej pozwolić (np. ciągnąć na smyczy w kierunku pozoranta gdy robimy obronę).
  • Odpowiedz
  • 1
kolczatki się nie zakłada z tego co mówią samej.

@WielkiNos: Zakłada zakłada, przynajmniej ona spędza 95% czasu na samej kolczatce. Zwykła obroża jest zakładana tylko na czas treningu.
  • Odpowiedz
  • 2
@theOstry: Bzdura, z tej działki ona ma dostępny tylko mały kawałek przed domem (płot mam nie tylko naokoło, ale mam też podzieloną działkę - największa część ogród z tyłu i z boku + dwie mniejsze części przed domem).

@wypokowytrol: Niemiecki użytkowy. Belgi są zajebiste do roboty i trochę bym kiedyś chciał mieć jednego, ale z drugiej strony niemieckie na zawsze w serduszku no i wizualnie też mi bardziej
  • Odpowiedz
  • 0
@wypokowytrol: Znam parę belgów, kilka tresowałem, specjalista ze mnie żaden (jeszcze), ale może pomogę. Poza tym pod względem charakteru, niemiecki użytek to chyba najbliższe belga co może być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@axelrodi zwlekam tak długo z psem bo najpierw praca mi nie pozwalała, później warunki. W tej chwili dom z ogrodem, nie dużym ale jednak. W okolicy ogromny park, gdzie można śmiało z psami śmigać. Mam tez lasy z ścieżkami i tam sporo ludzi z psami chodzi. Mieszkam w Irlandii, terenów jest dużo. Wiem,ze te psy potrzebują bardzo duzo ruchu a tu pogoda czasem bywa okrutna. Są czasem takie tygodnie,ze wiatr chce
  • Odpowiedz