Aktywne Wpisy

maybe +128
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +79
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jaka zaprawa klejowa w worku będzie najlepsza żeby to nie odpadło?
#remontujzwykopem
źródło: 1000029697
Pobierzźródło: 1000029699
Pobierz"Najlepiej sprawdzają się kleje elastyczne do styropianu / XPS / EPS lub dedykowane kleje montażowe do pianek akustycznych".
Z ciekawosci - tylko mustwall robisz czy tez stelaz jakis? Ja sie zastanawialem, zeby zrobic mustwall m20, na to bitmat lg3, nastepnie stelaz i w stelazu trywall 48mm - tylko troche drogo wychodzi
edit: a w sumei zle spojrzalem - to cena za szt czy za m2?
Mustwall bezpośrednio na ścianę na kleju do XPS następnie stelaż i wełna akustyczna Rockwoola 10 cm i płyta GK na sam koniec.
Poprzednio dałem samą watę na stelażu 5 cm i na to dwie warstwy akustycznych płyt GK, ale nie sprawdziło się to rozwiązanie i wszystko do rozbiórki poszło, w tym kasa (╯