Wpis z mikrobloga

Jak chcecie wiedzieć jak czyli sie Polacy w #uk w okolicach przed brexitowych to pogadajcie z Ukraińcami, ktorzy każdego dnia są przedmiotem obrzydliwych internetowych ataków i prawicowego ścieku który serwują nam nawet politycy.

#emigracja #wojna #ukraina #bekazpodludzi
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@future_: Ty sobie może poczytaj wpisy na X albo wykopie z czerwca tego roku. "Polska B, podludzie, zwierzęta, odłączyć ich od kraju" itd. Miej pretensje do swoich rodaków z lubuskiego i dolnośląskiego.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: A pamiętasz jak w lokalnych gazetach co wrzucali do domu w tej stronie z wyrokami z sądów widziało się sporo nazwisk naszych patusiarskich sąsiadów? Akurat mój rejon UK to stężenie spore więc i tego teź było sporo :D Szkoda że od pewnego czasu nie roznoszą tego u mnie, było co poczytać jaki Janusz jechał bez ubezpieczenia albo co robił po pijaku xD
  • Odpowiedz
@future_: osobiscie nie odczulem zadnej roznicy kiedy odbywal sie Brexit w UK, czytalem jedynie na wykopie czy w jakis lokalnych gazetach, ze jacys Polacy byli zle traktowani, u mnie sie nic nie zmienilo i nie slyszalem aby cos bylo negatywnego wsrod polakow ktorych znam.

Zdecydowanie przecietny Ukrainiec ma bardziej pod gorke i bedzie mial jeszcze bardziej pod gore w najblizszych latach w Polsce niz Polak kiedykolwiek w UK - a
  • Odpowiedz
A pamiętasz jak w lokalnych gazetach co wrzucali do domu w tej stronie z wyrokami

@MarianoaItaliano: nie, w tym moim Norfolk nie mialem czegos takiego. Ale pamietam jak mnie wyzywano na wykopie bo pisalem ze mi wstyd za walajace sie wszedzie puszki po polskim piwie. Ze niby to anglicy pija i syf robia.
A po brexicie polskie puszki zniknely ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano

Mam znajomego z poprzedniej pracy, który skupuje tu różne sprzęty elektroniczne po pchlich targach, wystawkach i wysyła to na całe kontenery do Afryki i mówi że takiego ruchu w paczkach to od dawna nie było.

Tez sie z tym kiedyś spotkałem chociaż ladnych parę lat temu, najbardziej mnie zaciekawiło to, że ludzie w afryce płacą wyższe ceny za te u----i i biorą wszystko, nawet starocie z fizyczna klawiaturą - musi
  • Odpowiedz
@future_: jak tylko przeszło glosowanie ze wychodzą z Unii, to praktycznie z dnia na dzien ludzie (wiadomo nie wszyscy) zmienili stosunek do imigrantów, często mnie pytali skąd jestem i jak usłyszeli ze z Polski to widać bylo zmianę w odbiorze, wcześniej tego nie doświadczyłem (a siedziałem tam od 2004)
S----------m z tamtad w 2017, niech sie kiszą sami ze sobą (i pakistancami/hindusami)
  • Odpowiedz
@EditorTM: jeżeli to prawda (w co szczerze wątpię) to niezłym musisz być knurem jak jako Polak nie umiesz się zintegrować z polskim społeczeństwem xDDD
  • Odpowiedz
Jak chcecie wiedzieć jak czyli sie Polacy w #uk w okolicach przed brexitowych to pogadajcie z Ukraińcami, ktorzy każdego dnia są przedmiotem obrzydliwych internetowych ataków i prawicowego ścieku który serwują nam nawet politycy.

@future_: takie gowno sie na Polakow w UK nie wylewalo i nie bylo akceptowalne.
  • Odpowiedz
@future_ Przez tą z-----ą nagonkę, jak tak dalej pójdzie, to moja żona zacznie się bać z domu wychodzić. Powoli zaczynam mieć tego dosyć. A najgłośniej szczeka może maks 10% społeczeństwa, reszta siedzi cicho i nikomu nic nie przeszkadza. Tylko że ci szczekający brzmią przez głośność jak 90% i stąd się biorą mylne wnioski.
  • Odpowiedz