@future_: Jak czuli się? Powiem ci że to zależy od okolicy w której mieszkasz, tu gdzie jestem to jest taki tygiel że rodowici Anglicy stanowią może 1/3 :D Zresztą po Brexicie jest jeszcze gorzej pod tym względem bo siłę roboczą z UE której nie chce się bawić w papierologię, wizy itd. (no i zarobki, ak ktoś tu przyjechał odkładać a nie żyć to też już nie mają takiej przebitki w
@future_: Ten pro-Brexitowy ściek ma te same źródło co ściek antyukrainski w Polsce - Moskwa. Ale jest też drobna różnica, Polacy w UK to uchodźcy zarobkowi, Ukraińcy to uchodźcy wojenni.
@mike-johnston: Teraz to wojenni, od kilku lat. Ale jeszcze przed 2022 czy 2014 czytałem nawet tu na Wykopie o tym ile to Ukraińców jest na dolnym śląsku, zwłaszcza podobno sobie Wrocław upodobali. I nie dziwię się, ktoś tą lukę w fabrykach i na magazynach musi wypełnić a tania siła robocza to metoda która sprawdziła się wcześniej na Zachodzie na podtrzymanie i rozkwit gospodarczy.
@fajo-pab: tymczasem mój stary 18 lat temu w UK umiejący powiedziec tylko ''hello boss'' i ''cash please'' xD Ja tam nic do nich nie mam, byłbym hipokrytą jakbym miał.
Zintegrują się i Ukraińcy, spokojnie - skoro Polacy się dali zblendować z Niemcami, Holendrami czy Anglikami to dlaczego Ukraińcy nie mieli by z Polakami, zwłaszcza że mamy ze sobą dużo więcej wspólnego.
@MarianoaItaliano Przecież jeszcze parę lat temu na wykopie chwalono Ukraińców, że to nam bliski naród i zamiast ściągać z Afryki, lepiej wpuścić Ukraińców. A dzisiaj już chcą ich na front wysyłać a przedsiębiorcy z całego świata ściągają ludzi i o tym cisza xD
Jak chcecie wiedzieć jak czyli sie Polacy w #uk w okolicach przed brexitowych to pogadajcie z Ukraińcami, ktorzy każdego dnia są przedmiotem obrzydliwych internetowych ataków i prawicowego ścieku który serwują nam nawet politycy.
@future_: bledem jest myslenie ze anglicy traktuja polakow tak jak polacy uktaincow. Przeciez anglicy traktuja polakow lepiej niz sami polacy traktuja sie nawzajem w polsce. I tnaprawde nie pisze tego w ramach zartu.
@mielonkazdzika: Co prawda to prawda. Może miałem szczęście, może jest tak jak @mielonkazdzika pisze ale ze strony Anglików rzadko spotkały mnie przez tyle lat jakiekolwiek nieprzyjemności.
@Marek_Licyniusz_Krassus: ale nie wiesz, tylko myślisz. To może sprawdź zamiast myśleć. Co, tak ciężko nicki znaleźć? A jak już znajdziesz to ich zapytaj.
@_____________________: tak, niektórzy Polacy popełnili przestepstwa. Ja pamiętam akcje jak Polak zabił w Normandii francuska 11 letnia dziewczynkę o blond włosach bardzo ładna. I co? No Francuzi byli w-------i ale czy to wina każdego Polaka? No nie. To samo jest z Ukraińcami.
@future_: A co ty się tak Ukraińcami przejmujesz? Wiesz co Polacy ze ściany zachodniej robią z Polakami ze wschodu kraju? Dwa razy miałem tam porysowane auto (prawidłowo zaparkowane), agresja na drodze, wyzwiska za rejestrację, znam ludzi którzy pojechali tam na studia i po powrocie potrzebowali pomocy psychologa bo np. znajdowali w skrzynce na listy kartki z wyzwiskami. Znam osobę która zachorowała kardiologicznie po tym jak była gnojona w zachodnim miasteczku.
@EditorTM tak, byłeś tą karteczka w skrzynce XDDDDD cooorva ruskie co nie wymyślą żeby ten kraj podzielić to jest pariodia, wracaj do oficera prowadzącego po 12 rubli
rozumiem, że polacy rozjeżdzali brytyjczyków po pijaku, bili ich do nieprzytomności, dźgali nożami i upokarzali ich w ich własnym kraju?
@_____________________: Ale tak bylo. Niechlubny fakt ze calkiem niedawno z posrod obcokrajowcow to wlasnie najwiecej polakow bylo w angielskich wiezieniach. Teraz to sie zmienilo i wyprzedzili nas albanczycy. Pamietam ze czesto sie widzialo polakow dracych morde i robiacych syf. Wydaje sie ze po brexicie zostali bardziej ogarnieci ludzie.
Ten pro-Brexitowy ściek ma te same źródło co ściek antyukrainski w Polsce - Moskwa.
Ale jest też drobna różnica, Polacy w UK to uchodźcy zarobkowi, Ukraińcy to uchodźcy wojenni.
Komentarz usunięty przez moderatora
Zintegrują się i Ukraińcy, spokojnie - skoro Polacy się dali zblendować z Niemcami, Holendrami czy Anglikami to dlaczego Ukraińcy nie mieli by z Polakami, zwłaszcza że mamy ze sobą dużo więcej wspólnego.
@future_: bledem jest myslenie ze anglicy traktuja polakow tak jak polacy uktaincow.
Przeciez anglicy traktuja polakow lepiej niz sami polacy traktuja sie nawzajem w polsce.
I tnaprawde nie pisze tego w ramach zartu.
Zbłazniłeś się xD
@Marek_Licyniusz_Krassus: ale nie wiesz, tylko myślisz. To może sprawdź zamiast myśleć. Co, tak ciężko nicki znaleźć?
A jak już znajdziesz to ich zapytaj.
Komentarz usunięty przez moderatora
@_____________________: Ale tak bylo. Niechlubny fakt ze calkiem niedawno z posrod obcokrajowcow to wlasnie najwiecej polakow bylo w angielskich wiezieniach. Teraz to sie zmienilo i wyprzedzili nas albanczycy. Pamietam ze czesto sie widzialo polakow dracych morde i robiacych syf. Wydaje sie ze po brexicie zostali bardziej ogarnieci ludzie.