Wpis z mikrobloga

Jak chcecie wiedzieć jak czyli sie Polacy w #uk w okolicach przed brexitowych to pogadajcie z Ukraińcami, ktorzy każdego dnia są przedmiotem obrzydliwych internetowych ataków i prawicowego ścieku który serwują nam nawet politycy.

#emigracja #wojna #ukraina #bekazpodludzi
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@future_: Jak czuli się? Powiem ci że to zależy od okolicy w której mieszkasz, tu gdzie jestem to jest taki tygiel że rodowici Anglicy stanowią może 1/3 :D Zresztą po Brexicie jest jeszcze gorzej pod tym względem bo siłę roboczą z UE której nie chce się bawić w papierologię, wizy itd. (no i zarobki, ak ktoś tu przyjechał odkładać a nie żyć to też już nie mają takiej przebitki w
  • Odpowiedz
@mike-johnston: Teraz to wojenni, od kilku lat. Ale jeszcze przed 2022 czy 2014 czytałem nawet tu na Wykopie o tym ile to Ukraińców jest na dolnym śląsku, zwłaszcza podobno sobie Wrocław upodobali. I nie dziwię się, ktoś tą lukę w fabrykach i na magazynach musi wypełnić a tania siła robocza to metoda która sprawdziła się wcześniej na Zachodzie na podtrzymanie i rozkwit gospodarczy.
  • Odpowiedz
@fajo-pab: tymczasem mój stary 18 lat temu w UK umiejący powiedziec tylko ''hello boss'' i ''cash please'' xD Ja tam nic do nich nie mam, byłbym hipokrytą jakbym miał.

Zintegrują się i Ukraińcy, spokojnie - skoro Polacy się dali zblendować z Niemcami, Holendrami czy Anglikami to dlaczego Ukraińcy nie mieli by z Polakami, zwłaszcza że mamy ze sobą dużo więcej wspólnego.
  • Odpowiedz
Jak chcecie wiedzieć jak czyli sie Polacy w #uk w okolicach przed brexitowych to pogadajcie z Ukraińcami, ktorzy każdego dnia są przedmiotem obrzydliwych internetowych ataków i prawicowego ścieku który serwują nam nawet politycy.

@future_: bledem jest myslenie ze anglicy traktuja polakow tak jak polacy uktaincow.
Przeciez anglicy traktuja polakow lepiej niz sami polacy traktuja sie nawzajem w polsce.
I tnaprawde nie pisze tego w ramach zartu.
  • Odpowiedz
@_____________________: tak, niektórzy Polacy popełnili przestepstwa. Ja pamiętam akcje jak Polak zabił w Normandii francuska 11 letnia dziewczynkę o blond włosach bardzo ładna. I co? No Francuzi byli w-------i ale czy to wina każdego Polaka? No nie. To samo jest z Ukraińcami.
  • Odpowiedz
@future_: A co ty się tak Ukraińcami przejmujesz? Wiesz co Polacy ze ściany zachodniej robią z Polakami ze wschodu kraju? Dwa razy miałem tam porysowane auto (prawidłowo zaparkowane), agresja na drodze, wyzwiska za rejestrację, znam ludzi którzy pojechali tam na studia i po powrocie potrzebowali pomocy psychologa bo np. znajdowali w skrzynce na listy kartki z wyzwiskami. Znam osobę która zachorowała kardiologicznie po tym jak była gnojona w zachodnim miasteczku.
  • Odpowiedz
  • 7
@EditorTM tak, byłeś tą karteczka w skrzynce XDDDDD cooorva ruskie co nie wymyślą żeby ten kraj podzielić to jest pariodia, wracaj do oficera prowadzącego po 12 rubli
  • Odpowiedz
rozumiem, że polacy rozjeżdzali brytyjczyków po pijaku, bili ich do nieprzytomności, dźgali nożami i upokarzali ich w ich własnym kraju?

@_____________________: Ale tak bylo. Niechlubny fakt ze calkiem niedawno z posrod obcokrajowcow to wlasnie najwiecej polakow bylo w angielskich wiezieniach. Teraz to sie zmienilo i wyprzedzili nas albanczycy. Pamietam ze czesto sie widzialo polakow dracych morde i robiacych syf. Wydaje sie ze po brexicie zostali bardziej ogarnieci ludzie.
  • Odpowiedz