Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 175
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przeczytal jej zalozenia podstawy programowej (dla jednej klasy)

@gorzki99: Panie, jaka podstawa programowa, na tiktoku ordo iurisowcy mówią że będą tam dzieci masturbować, a przecież prawdziwi katolicy by nie kłamali.
  • Odpowiedz
@Sophos mam w znajomych konfiarza na fb, udostępnił niedawno post Zajączkowskiej odnośnie tego przedmiotu z tekstami „że to skandal”. Jego znajoma spytała w komentarzu czy czytał założenia tego przedmiotu i co mu w nich nie pasuje, w odpowiedzi dostała „no nie, wcale nie czytałem, a poza tym nie będę dyskutować z lewakami na fb”. Zaorane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Knur_z_lasu: No popatrz, a redukcja religii z 2 do 1 godziny tygodniowo to dosłownie prześladowanie chrześcijan, metafizyka, spotkanie z najwyższym.

A edukacja zdrowotna to gównoprzedmiot, na który każdy będzie miał wywalone, ale jednocześnie totalnie zdeprawuje polskie dzieci.

Ma to sens.
  • Odpowiedz
Abstrachując od sutannowych. Jestem ogólnie załamany Yt. Parę lat temu oglądałem kanały o ziołolecznictwie, drobnym rolnictwie, przetworach domowych itd. Dzisiaj wchodzę i ci sami goście przywdziali foliowe czapki i puszczają samo gęste. Chemitraits, żyły wodne, spiski naukowców, zatrzymywanie smogu elektrycznego kasztanami, świecowanie uszu, szemrane podyplomówki z szamanizmu. I oczywiście otwarte głowy i włączone myślenie. Gdzie większość widowni nie umie zdania sklecić poprawnie czy zgooglować sobie opisu prostych zjawisk fizycznych.
  • Odpowiedz
Nie trzeba badań, nie trzeba testów IQ ani długich dyskusji

@Sophos: Dorośli ludzie w 2025 deklarują że dają dzieciom jeść mięso i krew założyciela swojej organizacji aby odzyskały nieśmiertelność. Co tu tłumaczyć? Każda osoba której powiedziałem to z zaskoczenia poza kontekstem ściśle katolickim myślała że mówię o jakieś grze czy książce o wampirach. A to jest podstawowy rdzenny dogmat dotyczący najwazniejszego rytu i sakramentu tej religiii. I ci ludzie ubieraja
  • Odpowiedz
W końcu dzieci w szkole dostaną konkrety o zdrowiu

@Sophos: jesteście tak samo naiwni jak ci drudzy xD konkrety dostaną, tak bo tym razem na pewno chodziło o dobro dzieci/ obywateli, a nie polityczne przepychanki xD
  • Odpowiedz
@Sophos: nie wiem, czy ja jestem jakiś dziwny, czy mam zaburzenia pamięci, ale na przestrzeni podstawówki, gimnazjum i szkoły średniej przewijały się takie przedmioty, jak religia, wychowanie do życia w rodzinie (w ogóle jaka ładna nazwa) i wiedza o społeczeństwie. Wszystkie trzy przedmioty przenikały się wzajemnie - było o etyce, o empatii, o radzeniu sobie ze smutkiem i stresem, o życiu z sobą samym i życiu między ludźmi. Wszyscy żyli
  • Odpowiedz
@Sophos katabasy chcą trzymać lud w ciemnocie, a ciemny lud jest zmanipulowany i sam chce być w tej ciemnocie trzymany. Symbioza. Pierwszym prorokiem był pierwszy cwaniak, który pierwszy spotkał bandę frajerów
  • Odpowiedz
najpierw zamknąć ciebie

@sradam: tak? weź mi wytłumacz krzewienie chrześcijaństwa przez krzyżaków i mordy "pogan".
Czemu indoktrynuje się dzieci strasząc piekłem i jakimś szatanem i zmusza do traumatycznej "spowiedzi" jakiemuś panu w sukience?
  • Odpowiedz