Wpis z mikrobloga

#sluzbazdrowia

Mam pytania TYLKO DO OSÓB BIEGŁYCH W TEMACIE.
Mam skierowanie do szpitala wystawione przez lekarza rodzinnego.

1.Gdzie trzeba się zgłosić z tym skierowaniem? Na izbę przyjęć czy na SOR? Jeżeli izba przyjęć działa tylko do 14:00,to mogę z takim skierowaniem zgłosić się po 14:00 na SOR? Czy SOR ma obowiązek po zamknięciu izby przyjęć,przyjmować pacjentów ze skierowaniami do szpitala?

2.Czy w przypadku zgłoszenia się na izbę przyjęć ze skierowaniem i tak siedzi się tam wiele godzin i robią nam po kolei wstępne badania,i dopiero potem WYZNACZAJĄ termin przyjęcia do szpitala? Czy nie robią żadnycg badań i tylko rejestrują skierowanie,i wyznaczenia kolejny termin stawienia się na izbie przyjęć celem przyjęcia do szpitala?

3.Czy to powszechna praktyka,że Nocną i świąteczną opiekę zdrowotną pełni jednocześnie SOR? Wiele szpitali,oferuje jednocześnie nocną i świąteczną opiekę zdrowotną.To jest ta sama poczekalnia co SOR? Ludzie z SOR-u i z nocnej i świątecznej opieki są obslugiwani w tym samym miejscu przez ten sam personel?
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polot: izba przyjęć czego nie rozumiesz a ze jest otwarta tylko do 14? to jak przyjdziesz pozniej to bedzie zamkniete. zamykam temat
  • Odpowiedz