Wpis z mikrobloga

@Zenzowaty: A to nie było głośno, że PiSiory się stawiały, że prawo polskie jest wazniejsze niż UE i Bruksela ich wyprostowała, że się mylą i mają słuchać rozkazów? Czy cywilizacja zachodnia upada? mam wrażenie, że do UE ucieka każdy ten co nie chce bronić swojego kraju i z takich ludzi mamy stworzyć "ekipę" która jest nam wroga i bezwzględna? XD pokonamy ich miłością i tolerancją XD co? Rosja wygrywa? przecież
  • Odpowiedz
Szokujące, że wszystkie te narracje trafiają akurat do prawactwa XD

@Parker_: Wcale nie, konserwy zawsze ciągnęło do Ruskich. Nawet takie słowo jak "lewactwo", które jest de facto bolszewicką nowomową stworzoną w celach propagandowych, by zdyskredytować krytykę bolszewii i leninizmu, zostało odkopane po kilkudziesięciu latach przez nikogo innego jak polską prawicę. Co za przypadek, nie? xD
  • Odpowiedz
@Zenzowaty: Cholerne ruskie onuce, jak mogą twierdzić, że Rosja wygrywa wojnę? Człowiek niebędący na usługach Kremla napisałby: "Ukraina już tę wojnę wygrała".
  • Odpowiedz

@Parker_: narracja że UE jest opresyjna przestanie do mnie trafiać kiedy z uporem maniaka przestaną próbować wprowadzić kontrolę chatów. ACTA, Data Retention Directive, ostatnio Chat Control. I tak próbują wprowadzać a po odrzuceniu - robią to znowu. Naturalnie wszystko to potężna propaganda, a UE chce dla nas dobrze - prawda? Tak jak Chiny dla swoich obywateli. Chcą dobrze.
https://wykop.pl/link/7771937/gdpr-meant-nothing-chat-control-ends-privacy-for-the-eu
  • Odpowiedz
@TheDziobaker mam wrażenie, ze mamy zupełnie inne wykopy. U mnie naprawdę poprostu zdarzają sie wpisy antyukraińskie, ale sam wpis ma mniej plusów niz komentarze.
Jeszcze jedno, wróć do szkoły i naucz sie odróżniać krytyki od bycia anty. W dzisiejszych czasach to jest plaga. Wszystko ma być doskonałe, kolorowe, zabawne. Nikomu nie można zwrócić uwagi, a bron boże skrytykować jakis pomysł, bo wtedy automatycznie stajesz sie wrogiem.
Jakbym mial strzelać, to śmiało
  • Odpowiedz
@uriel_ck:

Jeszcze jedno, wróć do szkoły i naucz sie odróżniać krytyki od bycia anty.

Czekaj, sugerujesz, że mam, wrócić do szkoły bo napisałem, że w necie istnieje ruska propaganda
  • Odpowiedz

@Parker_: no niestety, ale taki target. I mówię to jako prawak.
Moja aktywność na Facebooku to wejść tam z raz na miesiąc, posprawdzać feed. Mam polajkowanych jakichś Mentzenów, Bosaków itd. Wchodzę ostatnio po dłuższej nieobecności a tam bam! Pełno rolek o 5G, Ukrainie, Rosji, Dzikietrenery itd. xD
  • Odpowiedz
@TheDziobaker Kolejny oświecony lrawak który łyka propagandę i wydaję mu się, że czyni go to wolnomyślicielem.

@TheDziobaker o tym wlasnie mówię. Już insynuacja, ze jestem jakis gorszy, już musisz ubliżać, już musisz dzielic, właśnie robisz tak jak Ci ruska propaganda gra. Gratuluję, moze ci wpadną ruble.
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: Każda władza ma pomysły, które trzeba pilnować i krytykować – od tego są wolne media i demokratyczne procedury. Różnica jest taka, że w UE te projekty da się zablokować i ludzie realnie mają wpływ (vide odrzucone ACTA czy Chat Control). W Chinach nikt cię nie spyta o zdanie, po prostu wchodzą z kamerą do domu. Porównanie UE do Chin to absurd – fakt, że dziś o tym swobodnie dyskutujemy,
  • Odpowiedz