Aktywne Wpisy

Kalifat +2
Kto tu ma pierwszeństwo?
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
źródło: image_picker_99903BE2-D11E-4FEC-BB35-E7F25E9C4554-96155-00001D448AA3AE94
Pobierz
ojciec zmarł nad ranem. jak wychodziłem rano do pracy, mama mnie zawołała i mówi, że nie reaguje. zaczęliśmy próby reanimacji, ale już było po ptakach. przyjechała karetka, zostawili wydruk z ekg z prostą kreską i tyle mi po ojcu zostało. 3 tygodnie był w umieralni (tj. w szpitalu wojewódzkim), przyjechał do domu i umarł tej samej nocy. już myśleliśmy, że mu się unormuje to serce, założą mu rozrusznik i se będzie biedował

#klimat #oze #energetyka #polska #globalneocieplenie #energia
https://epj.min-pan.krakow.pl/Lignite-deposits-in-Poland-and-perspectives-of-their-utilization,95676,0,2.html
źródło: temp_file4810498387856559966
PobierzInaczej będziesz odczuwał cierpienia i ból życia? ;)
Ależ pan łaskawy, równie dobrze mógłbyś przestać pożerać 20 MWh, a skoro panele takie dobre to budować systemowo dla wszystkich z magazynami energii, na co po prostu ściągnąć celowy podatek z bogatych. Wyszłoby taniej bez kosztów zbędnego gmatwania i z korzyściami skali większych farm i magazynów i sprawiedliwiej.
A jak zarażę się pasożytem to nie, natalisto?
Przecież higienę chwali się jako osiągnięcie "cywilizacji".
Jak na razie PRLowska energetyka jest lepsza od "Zielonego Ładu", nawet prawie atom udało się postawić.
Czego twoje ukochane tzw. partie tzw. polityczne nadal nie zrobiły. Poza tym, chciałbyś powiedzieć, że twoja mrówcza "cywilizacja" nie działa?
No to niech sobie duże zakłady zamontują foto.
Szczególnie zimą jest duża produkcja z OZE.
@kopawdupeswiniom: Mam praktycznie darmowy, ale ja zainwestowałem. Ty nie zainwestowałeś i płacisz.
Nikogo nie obchodzi zdanie egoistycznego natalisty, który nie potrafi pomyśleć (lub po prostu jest aż takim natalistycznym trollem, egoistą), że nie każdy w ogóle mógł zainwestować w fotowoltaikę i istotny magazyn energii.
@kopawdupeswiniom: Nikogo nie interesuje zdanie antynatalisty - gatunek wymarły. Każdy miał takie same warunki. Na 80% domów nie widzę paneli. Blokersi to i tak niewiele co z energii korzystają, to jak zapłacą 50-100zł więcej to się nic nie stanie. Ja jak płaciłem 400zł to dzisiaj musiałbym płacić po 800zł (ok 7MWh utylizuje rocznie). Najwięcej to płacą ci w domkach co
Mam dla ciebie złą wiadomość, ale należymy do tego samego tzw. "gatunku" ( ͡º
@kopawdupeswiniom: No nie - twój wymiera...
Jak ciebie nie obchodzą
Akurat, może i antynatalistów jest garstka, za to zapewne najwięcej w historii. Jak tam TFR "twojego gatunku" 1.0 czy już poniżej?
@kopawdupeswiniom: Jak odejmiemy patologię antynatalistów - to mój gatunek ma się całkiem dobrze, sam jestem na 4/2 = 2.
Podałem przykład domów jednorodzinnych gdzie PV jest zaledwie na
TFR =1.0
Patologiczne to jest bezrefleksyjne robienie nowych istot do rzeczywistości, która jest tylko i wyłącznie szkodliwa dla posiadających układ nerwowy organizmów żywych, tak samo bezrefleksyknie robią to żaby w kałuży w
@kopawdupeswiniom: Mi się tam podoba, jestem zabezpieczony, moje potomstwo również da sobie radę. Gorzej z bezdzietnymi, oni to faktycznie będą mieś przerąbane w świecie gdzie każdy bedzie na nich patrzył jak na pasożyta.
źródło: image
PobierzOgólnie zaspokajanie swoich potrzeb kosztem innych jest spoko, zgadzam się.
@kopawdupeswiniom: Jak sypią do pieca jest drożej.
Jeszcze jakiś czas sypać muszą, za mało paneli, wiatraków i magazynów. Magazyny tanieją, jeszcze nie czas, ale powoli po te kilka % rocznie trzeba odchodzić od
Niby drożej, a jednak nie można wyłączyć. Postaw 100 GW wiatraków z magazynami energii żeby było samowystarczalne to zobaczymy co będzie droższe. I to nawet jak magazyny jeszcze (niewiele) stanieją.
@kopawdupeswiniom: Nigdy nie mówiłem żeby wyłączyć tu i teraz, ale trzeba do tego dążyć, zresztą ekonomia oze....