@jim_carrey: portugalski zaczalem 10 dni przed 4.5-miesiecznym pobytem w Brazylii no i bylo to takie spoko dopelnienie do organicznej nauki przy codziennym zyciu + dobre, zeby po powrocie "stay sharp" zamiast go pozapominac. Dosyc swobodnie zaczalem sie komunikowac w ostatnim miesiacu mojego pobytu (ale translatorem musialem sie nadal wspomagac).
Niemieckiego nie uzywam na co dzien i kontakt mam z nim sporadycznie, glownie przez muzyke, wiec tu miarodajnie moge powiedziec, ze
@klamkaodokna ja też uległem iluzji tych streak'ów. Ale to tak jakbyś przerabiał podręcznik do nauki języka z podstawówki/gimnazjum I potem chciał dogadać sie z ludźmi na ulicy w obcym kraju.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#duolingo #naukajezykow #jezykiobce
źródło: Screenshot_2025-08-26-20-08-07-911_com.duolingo
PobierzNiemieckiego nie uzywam na co dzien i kontakt mam z nim sporadycznie, glownie przez muzyke, wiec tu miarodajnie moge powiedziec, ze