Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ale jak facet nie jest pijakiem, również ma prace w korpo itd. to wciąż jest w gorszej sytuacji, bo laska może siedzieć za kasą i wciaż mieć większe powodzenie. Kobiety facetami się nie przejmują, bo wiedzą że mają ich pod dostatkiem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bo są lepiej przystosowane do obecnego świata i systemu edukacji. Mają wyższy poziom serotoniny, więc łatwiej im uczyć się systematycznie i spokojnie. Dzięki temu zaklepują sobie lepsze posadki, bo w przeszłości inwestowały w edukację. Do tego mają więcej źródeł dopaminy, jak miłość, relacje, uznanie społeczne, więc też więcej źródeł motywacji.

Chłop działa trochę inaczej, dopamina jest ściśle spięta z testosteronem, a że mamy w sobie więcej buntu, to często
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Był kiedyś temat na redicie. Ogólnie to co mr jack pisze całkiem trafne.
z mojej perspektywy to tyle mogę powiedzieć, że dużo chłopów świadomie odpuszcza, bo nie ma o co walczyć. Nasi ojcowie walczyli o rodzinę i zapewnienie bytu dla dzieci, przyszłym pokoleniom raczej to nie grozi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zdyscyplinowany-strażnik-89:

chłopy zajmowały się głupotami (picie, palenie, rozrabianie)

Nie pije, nie palę i nie rozrabiam. I pierwsze dwa punkty są na mojej liście czerwonych flag i sporo kobiet się na nich wykłada.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: coś w tym jest, nie wiem jak kobiety to robią, ale duzo kobiet w okolicach 30stki
- ma własne mieszkanie na kredyt
- ma małe, ale całkiem nowe autko
- jeździ sobie na wakacje do egzotycznych miejsc jak Azja

bądź co bądź to jednak ogar życiowy i powiedziałbym, że spory procent chłopów tyle nie ma
  • Odpowiedz
ale czy nie jest w tym trochę prawdy?

@mirko_anonim: Nie. To tylko kolejne racjonalizowanie. Jak jakaś dziewczyna jest szczęśliwa sama to nie musi sobie afirmować mantr: jestem sama bo to faceci od nas kobiet odstają. Tylko po prostu jest sama i tyle.
  • Odpowiedz
Dzięki temu zaklepują sobie lepsze posadki

@mr-jack: Pewnie dlatego tyle jest stękania, że świat jest nie fair bo kobiety gorzej zarabiają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dane?

@Pharos: nie mam na to danych, to raczej luźna obserwacja rynku 30-stek na tinderze, co oczywiście może być mylne, bo być może po 30-stce pokazują mi się same "silne i niezależne z dużych miast"

teoretycznie według danych to faceci lepiej zarabiają, ale w Polsce to ledwo 7% różnicy, być może coś te kobiety dostały od rodziców, być może mają coś po poprzednim partnerze, no ale o tym głośno nie
  • Odpowiedz
nie mam na to danych, to raczej luźna obserwacja rynku 30-stek na tinderze, co oczywiście może być mylne, bo być może po 30-stce pokazują mi się same "silne i niezależne z dużych miast"

@steppenwolf12: Skąd wiesz po obejrzeniu profilu na Tinder, że dziewczyna ma mieszkanie na kredyt? Jakie ma auto? Jak często jeździ na wakacje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pharos: na przykład wymieniamy się instagramem, a tam już zdjęcia z odebrania kluczy do mieszkania, zdjęcia z wycieczek itp. często kobiety chwalą się tymi rzeczami na socjalach, dużo rzeczy z rozmów wychodzi itp.
  • Odpowiedz
@steppenwolf12: Czyli żeby stwierdzić, że mężczyźni tego nie mają robisz to samo jako zakamuflowany gej, czyli wymieniasz się insta, rozmawiasz i wiesz, że statystycznie radzą sobie gorzej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pharos: chyba starasz się na siłę przyczepiać do bądź co bądź humorystycznego posta

nie napisałem, że faceci statystycznie radzą sobie gorzej, napisałem, że jest spory procent chłopów co nie ma tyle ile korpo dziunie z dużych miast, ale jak do tego wszystkiego doszły to nie wiem
  • Odpowiedz
nie napisałem, że faceci statystycznie radzą sobie gorzej, napisałem, że jest spory procent chłopów co nie ma tyle ile korpo dziunie z dużych miast, ale jak do tego wszystkiego doszły to nie wiem

@steppenwolf12: Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. xD
  • Odpowiedz