Aktywne Wpisy

auto_reply +4
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +31
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

Chłop działa trochę inaczej, dopamina jest ściśle spięta z testosteronem, a że mamy w sobie więcej buntu, to często
@mirko_anonim: albo walą konia, albo grają w gry. Na pewno to pożera dużo czasu.
z mojej perspektywy to tyle mogę powiedzieć, że dużo chłopów świadomie odpuszcza, bo nie ma o co walczyć. Nasi ojcowie walczyli o rodzinę i zapewnienie bytu dla dzieci, przyszłym pokoleniom raczej to nie grozi
Nie pije, nie palę i nie rozrabiam. I pierwsze dwa punkty są na mojej liście czerwonych flag i sporo kobiet się na nich wykłada.
- ma własne mieszkanie na kredyt
- ma małe, ale całkiem nowe autko
- jeździ sobie na wakacje do egzotycznych miejsc jak Azja
bądź co bądź to jednak ogar życiowy i powiedziałbym, że spory procent chłopów tyle nie ma
@mirko_anonim: Nie. To tylko kolejne racjonalizowanie. Jak jakaś dziewczyna jest szczęśliwa sama to nie musi sobie afirmować mantr: jestem sama bo to faceci od nas kobiet odstają. Tylko po prostu jest sama i tyle.
@mr-jack: Pewnie dlatego tyle jest stękania, że świat jest nie fair bo kobiety gorzej zarabiają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@steppenwolf12: Dane?
@Pharos: nie mam na to danych, to raczej luźna obserwacja rynku 30-stek na tinderze, co oczywiście może być mylne, bo być może po 30-stce pokazują mi się same "silne i niezależne z dużych miast"
teoretycznie według danych to faceci lepiej zarabiają, ale w Polsce to ledwo 7% różnicy, być może coś te kobiety dostały od rodziców, być może mają coś po poprzednim partnerze, no ale o tym głośno nie
@steppenwolf12: Skąd wiesz po obejrzeniu profilu na Tinder, że dziewczyna ma mieszkanie na kredyt? Jakie ma auto? Jak często jeździ na wakacje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nie napisałem, że faceci statystycznie radzą sobie gorzej, napisałem, że jest spory procent chłopów co nie ma tyle ile korpo dziunie z dużych miast, ale jak do tego wszystkiego doszły to nie wiem
@steppenwolf12: Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. xD