Wpis z mikrobloga

@GoldenJanusz: Moja matka kiedyś nie była w stanie ogarnąć jak można spać w dzień po nocnej zmianie i robiła awantury w sobotę rano jak kładłem się po ostatniej nocce. DDA robi z mózgu śmietnik.
  • Odpowiedz
@GoldenJanusz: Pracowałem w kopalni, teraz pracuję za biurkiem. Często zmęczenie umysłowe po pracy biurowej jest gorsze niż zmęczenie fizyczne po pracy w kopalni. Po 8h intensywnego myślenia głowa tak paruje, że trzeba dać jej odpocząć dłuższą chwilę bo nawet oglądanie serialu jest męczące, a co dopiero jakieś bardziej angażujące czynności. Po 6h ciężkiej pracy fizycznej człowiek owszem jest w------y, ale wystarczy zjeść coś kalorycznego i dobrze się nawadniać w pracy,
  • Odpowiedz
@GoldenJanusz: miałem okazje pomagać (to wersja rodziców. z czasem jak myślę o tym to byłem niewolnikiem w wakacje) przy rolnictwie. jak znalazłem pierwszą robotę biurową na helpdesku to po miesiącu pracy powiedziałem sobie, że nigdy nie powiem, że jestem fizycznie zmęczony po 8h pracy. minęło 11 lat pracy biurowej - różne stanowiska, wg HRów mam teraz stresujące stanowisko menadżerske xd i nadal tego się trzymam.

rodzice odpuścili z tym rolnictwem
  • Odpowiedz