Aktywne Wpisy

splinter96 +98
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +18
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

Taka turbina generuje *przy dobrych warunkach* przychody brutto w wysokości 2-3 mln zł rocznie.
Jej żywotność to 20-25 lat.
Matematykę pozostawiam Wam ¯\(ツ)/¯
#ekonomia #energetyka #gielda
@nie_umiem_inwestowac: żywotność niektórych najnowszych to juz ponad 30lat
Serwis droższy im starsza turbina, dlatego Niemcy likwidują stare wiatraki o czym dowiesz sie z Republiki, ale tam nie mówią też, że zastępują je nowszymi, o większej sprawności (nawet x2), cichszymi, bardziej ekologicznymi i tańszymi w serwisie oraz trwalszymi.
@dariusz44: właśnie w tym problem, że wróg Polski nie jest wrogiem pisu ( ͡° ͜ʖ ͡°) przeciwnie
Wszyscy w branży wiedzą że bez dopłat to się nie opłaca. Chcecie się dorzucać Dunczykom do Hygge to róbcie to na swój koszt.
@nie_umiem_inwestowac: jesteś jakiś upośledzony? Cechując pewne stwierdzenia w dany sposób wyrażasz swoją opinię, to nie 6 klasa podstawówki, że musisz mieć wprost napisane bo mózg nie ogarnie
Ty wiesz co to są surowce?
@xer78: nie napisałem nigdzie że wiatraki to surowce
jeśli nie jest to branża bardzo stabilna, to niewiele osób decyduje się na inwestycje które zwrócą się w dalszej perspektywie niż 7-8 lat, a w przypadku mniejszych biznesów jest to 3-5 lat
Wieloletni plan wskazuje na gaz jako paliwo stabilizujące sieci ale jak powszechnie wiadomo swojego gazu nie mamy. Na atom to przez najbliższe 10-15 lat nie ma co liczyć.
Do 2035 energetyka węglowa wciąż będzie w systemie razem z gazem stabilizując system dla OZE.
@niedorzecznybubr:
Ktoś napisał słusznie,