Wpis z mikrobloga

Czy miał ktoś z was do czynienia z odszkodowaniem za zgubioną paczkę InPost?

Z domu wysłali mi paczkę na wyjazd, jak kuzyn wkładał do paczkomatu to w środku już była jakaś paczka z jakimś zwrotem. Następnego dnia otwieram paczkomat a tam ten zwrot... napisał wyraźnie markerem numer na paczce, poza tym moja była zupełnie innych gabarytów.

Z tego co wiem to InPost daje jakieś śmieszne odszkodowania po 200 czy 300zł a ja tam miałem z 2000 wartości, może więcej.

Minęło 3 dni, na infolinii mówię,że monitoring sprawdzał paczkomat, busa kuriera i taśmę i nie ma tej paczki. Ktoś podpowie jak to rozegrać?.

#inpost
#kurier
#paczkomaty
#transport
#prawo
#kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ziemniak43212:

Po pierwsze musi minąć 30 dni od dnia nadania, aby zgłosić reklamacje z tytułu zaginięcia przesyłki. Wyjątkiem jest przypadek, kiedy paczka zostanie uznana przez przewoźnika za utraconą przed upływem tego terminu.

Po drugie jeżeli nadaje się bez etykiety, to bezwzględnie nie wolno umieszczać paczki w skrytce, jeżeli w środku jest inna paczka. W takim przypadku należy anulować wysyłkę lub zadzwonić na infolinię.

Po trzecie, otrzymanie odszkodowania w takim przypadku
  • Odpowiedz
@pcela: To dlaczego system otwiera zajętą skrytkę? Skoro system sam otworzył mu tą skrytkę to jakie pretensje do nadawcy? A jakby tak zabrał tamtą paczkę i poszedł sobie? To tamtą osoba do kogo ma mieć pretensje? Ja nie mam obowiązku tego wiedzieć, poza tym na obu paczkach były numery a kurier ma system, mają etykiety które pomylili, nie wiem jakik cudem.

Nie trafią do mnie ten argument, jeśli takie są
  • Odpowiedz
@pcela: @Ziemniak43212 Często się zdarza, że ludzie kończą nadanie paczki na tym, że wrzucą do skrytki, p--------ł drzwiczkami i sobie idą, nie potwierdzając nadania na ekranie/w apce, wtedy paczkomat traktuje skrytkę jako pustą i dlatego Ci się otworzyła "pusta" skrytka z paczką w środku. To, że jakaś paczka doszła do Ciebie oznacza, że kuzyn dobrze nadał i skrytka była przypisana do Twojej paczki (skoro przyszła na Twoje dane). I
  • Odpowiedz
@Techn9cian: Przez aplikację z kodem nadania. Znalazłem tamtą firmę po etykiecie i dzwoniłem do nich, nic nie dostali. W Inpost też mówili,że nie poszła tam, ale skąd oni to wiedzą jak oni nic nie wiedzą. No reklamacje mi uznają, ale co mi z ich 200zl jak ja tam miałem sprzęt za parę koła.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ziemniak43212

Kod nadania służy tylko do otwarcia skrytki. Kurier jak przyjedza po paczki, to skanuje etykietę, otwiera mu się skrytka wymuje paczkę i nakleja etykietę (potem w oddziale nakleją drugą, właściwą).

A co do tego, gdzie poszła druga paczka, to też powinna dojść do ciebie. Jedna skrytka, jeden adres.
  • Odpowiedz
@Techn9cian: To jest nieprawda od dawna. Niepotwierdzenie na ekranie skutkuje tylko tym, że potwierdzenie jest automatyczne, ale po około 15 sekundach od zamknięcia skrytki.
  • Odpowiedz