Wpis z mikrobloga

#minipc #pc #komputery #pytanie #pcmasterrace
ACEMAGIC Mini PC Intel Alder Lake-Ν95 12. 16 GB RAM 512 GB M.2 SSD - taki minipc za 350 zł to dobry deal?
Cel - podpięcie pod TV, filmy, youtuby, gierki Indie na Steamie w stylu Dome Keeper itp.
Plusy, Minusy? Warto, nie warto?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krs90: jak możesz wpiąć bezpośrednio po lanie to raczej warto, ojcu kupiłem podobnego chinola z n95 i sobie chwali, zmieniłem tylko pastę na ptm7950 i teraz go w ogóle nie słychać . (dałem jakieś 500zł za 8gb ram 256gb ssd)
a gdzie za tyle ?
kumplowi by się przydał do youtube'a
  • Odpowiedz
  • 1
@Krs90: o , patrząc na zdjęcia to jest dokładnie to samo co mojemu ojcu kupiłem tylko się nazywało "NiPoGi Mini PC "
z wad to wifi jest przylutowane i podejrzewam że nie ma jakiejś super mocy. ram i ssd jakiś krzakowy, ale działa już ponad rok .
  • Odpowiedz
@Krs90 i co kupiłeś? Bo też się zastanawiam, żeby coś mieć pod oglądanie strimow, meczów, YouTube i codziennego zwykłego uzytkowania
  • Odpowiedz
  • 0
to zwykły format by tego "spyware" nie zaorał ?

@Roman_Polanski: Obstawiam że tak, tylko trzeba było zrobić tak żeby z partycji recorvery też tu wywalić.

8Gb czy 16gb? I nie lepiej z procesorem N150?

@micljn1: Wiesz co, nawet nie wiem, po prostu chce się tym sprzętem trochę pobawić więc im taniej tym lepiej. Celuje w coś poniżej 300 zł jak tylko się uda.
  • Odpowiedz
@Krs90 @micljn1 zasadniczo to w okolicach tych 350 400 zł zawsze chodzą n100 czy n150 w tej chwili już.
Jeśli ktoś by się uparł to 32 GB ram-u też działa mimo że przekracza specyfikację.
A chińskiego Windowsa i tak się na dzień dobry wywala i instaluje z czystego ISO czysty system
  • Odpowiedz