Wpis z mikrobloga

  • 1
@elsajko no wlasnie nie! ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sam byłem w szoku jak zacząłem robić mięso w slow cookerze, mięso robi się kilka godzin i cały tłuszcz z niego wychodzi, przy tym pozostaje niezwykle soczyste i delikatne, a jak przyprawisz, dodasz czosnku, cebuli to jest petarda
  • Odpowiedz
  • 0
@RobinSchudl można tak pomysleć bo na górze jest sam tłuszcz ale pod nim jest zawiesina z tłuszczu, przypraw i drobin mięsa, szumowin, i tam też jest masa tluszczu. Wody jest bardzo mało, wręcz śladowe ilosci bo wyparowała. Jeszcze ile tluszczu jest na dnie "tacki" z mięsem (nie wiem jak to sie nazywa po polsku :P)
  • Odpowiedz
@RobinSchudl To przy całkowitym wytopieniu daje 140 g tłuszczu i tak to mniej więcej wygląda jak doliczyć zanieczyszczenia czy rozgotowany kolagen. Jak miały 8% i 1% został w środku to już w ogóle.
  • Odpowiedz