Aktywne Wpisy

Patus_z_bloku +77
Od dwóch lat staraliśmy się o dziecko - okazało się, że mam niewyjaśnioną azoospermie. Po biopsji jąder dowiedziałem się, że to aplazja komórek germinalnych. Testosteron w normie, zero objawów, ale nie na komórek, które tworzą spermę.
No i się zaczęło, szukanie dawcy, hormony itp.
Krew zalewa jak widzę patologię, z piątym dzieckiem w wieku 25 lat.
Życzcie, żeby się w coś udało w 2026.
No i się zaczęło, szukanie dawcy, hormony itp.
Krew zalewa jak widzę patologię, z piątym dzieckiem w wieku 25 lat.
Życzcie, żeby się w coś udało w 2026.

mariusz5891 +2
Mircy jaka alternatywa dla #biedronka? Najbliżej domu mam właśnie ten sklep ale tam zawsze zapchany parking, tłumy ludzi, palety w alejkach i te ich skomplikowane systemy naliczania promocji... Od razu mówię że nie interesują mnie żadne #auchan #kaufland gdzie trzeba przejść kilometry żeby każdą alejkę odhaczyć. Mieszkam na obrzeżach #lodz i mogę na luzie dojechać do okolicznych miejscowosci więc konkurencja jest spora. A
Jaka alternatywa dla biedronki?
- Dino 43.1% (84)
- Aldi 27.7% (54)
- Netto 9.7% (19)
- Stokrotka 7.7% (15)
- Polomarket 4.1% (8)
- Intermarche 7.7% (15)

![Superlutownica czyli cztery sposoby na transformatorówkę [TOWARY MODNE 300]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/20a38fca22eeb0baf2133a75c9193117bf54dc01357a5f1cba95df35eec7304a,q80.jpg)

Panie i panowie
Otóż mam zrootowany telefon i tak pięknie ukryłem roota, że 99% apek działa bezproblemowo - w tym mObywatel, banki, upierdliwy McDonald etc.
Ale niczym Domestos, który zabija 99% bakterii, tak tutaj też wchodzi cały na czerwono-biało Orlen Paczka. Nie wiem, jak on to wykrywa, nie wiem, gdzie mogę jeszcze go ukryć, ale wkurza mnie sam fakt, że wyskakuje alarm roota
Czaicie? Apka do odbioru przesyłek się pruje, a reszta normalnie akceptuje fakt, że mój telefon może więcej
Ktoś ma jakąś radę na to?
Winszuje że ci się udało. Jak to zrobiłeś?
Korzystam z KernelSU Next - lepiej ukrywa rzeczy od Magiska, jeśli kogoś będzie interesować pełna lista modułów, z których korzystam, to mogę wypisać
Mam czystego Androida i korzystam z gestów, ale producent nie przewidział, że komuś może nie podobać się belka na dole, a dzięki rootowi mogą ją wyłączyć. Wiem, duperelka, mógłbym z tym żyć, ale po co?
Tak samo mogę odinstalować dowolną apkę bez adb, chociaż tutaj akurat rzadziej z
Root daje mi LSPosed, a LSPosed ma sporo fajnych modułów, nie mówiąc już po prostu o modułach do magiska/kernelsu
A poprzednia wiadomość trochę brzmi, że przecież bez mięsa da
nie nie, tego nie miałem na myśli. Bardziej miałem na myśli to, że coraz więcej funkcji, które wymagały roota trafia do androida stockowo albo do nakładek producentów. Choć tu mógłbym użyć tego argumentu co do microsd. Takie 512GB nie jest jakoś mega drogie a myślę, że większości użytkowników wystarczy. Zawsze można też po prostu kupić pendrive na
Nie będę z pendrievem w kieszeni nosić, no bez przesady :D
A root niedługo zrozumieją wszyscy, którzy choć raz instalowali coś z apk - https://arstechnica.com/gadgets/2025/08/google-will-block-sideloading-of-unverified-android-apps-starting-next-year/
Myślę, że nie będzie to jakimś problemem
Przechodzisz testy play integrity? (basic, device, strong)
Zależy mi głownie na revolut, ipko, platnosci telefontem za pomoca portfela google
Tak, wszystko na zielono i na strong
Podeślę jutro listę, dzisiaj padnięty jestem
Nie korzystam z ipko, ale Millennium działa dobrze, Revolut też, mobywatel tak samo
Moduły: BetterKnownInstalled (BKI), Play Integrity Fix [INJECT], Shamiko, Tricky Store, TSupport Advance, Zygisk Next i to tyle chyba
Najważniejsze to po instalacji uruchomić PIF, a potem w TSupport Advance kliknać zmniejszenie głośności i reszta powinna pójść automatycznie
Ja mam jeszcze Zygisk LSPosed i HideMyAppList, gdzie zrobiłem sobie ukrywajkę
źródło: Screenshot_20250902-205309
PobierzNa screenie masz device integrity jedynie, choć jest to mi wystarczające, chyba mało co potrzebuje stronga
Właśnie z tego, co wiem, to TrickyStore służy do tego, by ukryć odblokowany bootloader, chyba mam wszystkie apki zaznaczone
źródło: Screenshot_20250903-071827
Pobierz