Wpis z mikrobloga

@BlackenedBlue ja tam byłem z matką bo szukała czegoś to nie mogłem uwierzyć że tam jest tyle ludzi i oni coś tam kupują przecież to są ubrania na dosłownie kilka prań i jeden sezon to jest totalne maksimum ile te szmaty wytrzymają jak tam się kulki robią na wystawie już
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue tak samo primark pepko i te fembojowe ciuszki z aliexpres, a marki typu hm czy newyorker są trzy razy droższe a naprawdę niewiele lepsze

Tak mnie przeraża co się dzieje z ubraniami, nie dość że większość rzeczy nawet dobrze na ludziach nie leży, to jeszcze jest toksyczna, mocno smierdzi i jest do wyrzucenia na następny rok o ile nie leży w głębi szafy

Ale juleczki promują bo tanio
  • Odpowiedz
@jutronaobiadznowuryz to się nie dzieje tylko z ubraniami wszystko jest tragiczne świat jest tragiczny wszędzie gadają o ekologii i masz pić z plastikowej słomki a korporacja klepie jednorazowe ubrania na tony nic nowe nie jest już dobre ja już nawet samochodu mam dość jak mi dziś mechanik powiedział że sprzęgło montował i wytrzymało 40k i tak każda jedna rzecz którą muszę kupić ten świat się robi nie do życia
  • Odpowiedz
  • 4
@vieniasn po co lepsze robić, konsumpcjonizm tak działa że i tak kupią. Ludzie nie mają co robić, to dzien w dzień chodzą i kupują. Nawet nie żeby czegoś poszukać bo trzeba, tylko szukają co by tu jeszcze kupić i wydać kasę
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue matka ogląda pikpoka i jak ja czasami widziałem ile ludzie kupują badziewia z chin takiego zbędnego typu 50 etła (warsz. case) na telefon albo jakieś inne barachło totalne
wolałem żyć w mojej bańce nie wiedząc że są ludzie którzy specjalnie idą nakupować cały bagażnik badziewia w sklepie typu action żeby pokazywać to ludziom nie mając o tych rzeczach do powiedzenia nic innego niż "fajne hehe"
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue ja tam nawet spodenki kupiłem albo gacie czy skarpetki
elektroniki też mam trochę i to są ok rzeczy (oprócz lampki których miałem łącznie z 5 bo padały lub miały wady ale gwarancja super) tylko po co kupować tego pełno tylko dlatego że jest tanie
  • Odpowiedz
  • 1
@BlackenedBlue bluzy mam stamtąd drugi sezon i nawet się trzymają. Ale koszulki to 2 prania i wyglądają jak szmaty do podłogi. Jeansy po jednym praniu tracą kolor. Generalnie jakość tragiczna. jedynie po bluzy tam wrócę.
  • Odpowiedz
@jutronaobiadznowuryz kurde akurat jestem fanem takich najzwyklejszych koszulek z primarka, mają zajebistą gramaturę i dobrze wyglądają po kilku praniach. Ale ich największą zaletą jest to że są bez żadnych napisów wzorów etc
  • Odpowiedz