Wpis z mikrobloga

#podroze #alicante #hiszpania
Mam w planach krótki około weekendowy wypad do Alicante w styczniu. Możecie polecić jakiś nocleg i wypożyczalnię samochodów? Nie ukrywam, że ceny na booking trochę mnie zaskoczyły. A może warto nocować w jakimś miasteczku w okolicy a nie w samym Alicante?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Noclegów jest mnóstwo, ja bym celowała gdzieś raczej w pobliżu Alicante zamiast centeum. Ceny są niższe i masz tam sporo do pozwiedzania. Jeśli gdzieś na wybrzeżu to co chwilę jeździ tram/metro (€1,45 za bilet) w stronę Alicante lub Denia (wtedy może nie musisz wypożyczać auta?).
Jeśli dalej od wybrzeża to też nie będziesz miała problemu skoro mysłałaś o wypożyczeniu auta.
Samochód poszukaj przez wyszukiwarki, jest dużo opcji na lotnisku, ale też poza
  • Odpowiedz
@panienka_seledynowa: przecież w samym Alicante w centrum znajdziesz cos do 150 zlotch na osobę bez problemu nawet teraz, często jakiś hotel z basenem albo apartament. To jest jedno z tańszych miejsc popularnych w Hiszpanii
  • Odpowiedz
@Peter_Mountain: hej, słyszałam, że są takie połączenia, ale nigdy sama nie korzystałam. Są autobusy z lotniska do różnych miejscowości wokół Alicante. Nie zdziwiłabym się gdyby do Benidorm też były, bo to bardzo popularne turystyczne miejsce. Jest tram Alicante, jeździ z Alicante-Luceros do Benidormu. Najpierw autobus C-6 lotnisko->Alicante Luceros i potem tram/metro do Benidorm. Jest jeszcze opcja taxi, ale to już drożej, pewnie około €50-100.
  • Odpowiedz
@Peter_Mountain: o, samochód tak drogo wychodzi? Wziąłeś z jakimiś specjalnymi opcjami extra? Tak z ciekawości pytam, bo jak biorę auto to nie wychodzi drożej niż z 5€ za dzień :)
  • Odpowiedz
@panienka_seledynowa: za każdym razem szukałam przez wyszukiwarkę samochodów, cheaprentals czy rentalcars, nie pamiętam która. Niebieskie litery :) Tylko że zawsze wybierałam bez ubezpieczenia czy dodatków, najtańszy, najmniejszy samochód. Zwykle Ford Fiesta czy Renault Clio się trafiał.
  • Odpowiedz