Wpis z mikrobloga

"Ochrona zdrowia, która przysługuje Ukraińcom niezależnie od tego, czy podejmują się pracy, czy odprowadzają składkę zdrowotną, czy nie, to stawia nas w sytuacji, w której obywatele państwa polskiego, we własnym państwie, w Polsce, są traktowani gorzej niż nasi goście z Ukrainy. Na to także nie ma mojej zgody" – Prezydent RP Karol Nawrocki

#polityka #polska #nfz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
Ja bym nawet rozszerzył jego logikę po co ograniczać się tylko do ukraincow:

(...) obywatele państwa polskiego, którzy utrzymują służbę zdrowia z własnych podatków, we własnym państwie, w Polsce, są traktowani gorzej niż ludzie którzy nie utrzymują służby zdrowia ze swoich podatków. Na to także nie ma mojej zgody
  • Odpowiedz
@elena-mary: możesz podsumować własnymi słowami? Tytuł nie odnośni się do świadczeniobiorców, o których tutaj mowa.
Nie mam czasu i chęci oglądać materiału od propagandysty publikującego fake newsy (fakt, nie opinia). Równie dobrze możesz wrzucić tweeta Mateckiego.
  • Odpowiedz
@elena-mary: sam sobie streściłem Chatem GPT, skoro ty nie potrafisz opowiedzieć o tym co obejrzałaś/przeczytałaś.
Zgodnie z oczekiwaniami jest to stek bzdur i kłamstw/niedopowiedzeń:
- "Wystarczy przedłożyć dyplom ukończenia medycyny, bez weryfikacji jego autentyczności." - jest wymagany apostille ministerstwa oraz potwierdzenie przez NAWA.
- Brak pełnej weryfikacji kompetencji i wiedzy - aby otrzymać prawo wykonywania zawodu wymagana jest nostryfikacja/LEW oraz egzamin LEK. W przeciwnym wypadku stracą tymczasowe prawo wykonywania zawodu.
- Absolwenci polskich uczelni
  • Odpowiedz
@Erus: no to nie dyskutuj ajk nei masz czasu

@elena-mary: rozumiem, że brak odpowiedzi spowodowany jest tym, że zabrakło filmików które powiedziałby co masz myśleć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Erus: Myślę, że brak odpowiedzi był spowodowany Twoją ukrofilią. Udzielasz się wszędzie gdzie się da, byleby wylizać Upainę po same jaja, aż do dziury.

Jeszcze nie można niestety tego leczyć, ale za parę lat może pojawi się odpowiednia terapia.

Screen oczywiście z teraz, z pierwszej strony Twojego profilu. Nie za bardzo chce mi się nawet oglądać resztę.
Drom - @Erus: Myślę, że brak odpowiedzi był spowodowany Twoją ukrofilią. Udzielasz si...

źródło: IMG_20250826_030852

Pobierz
  • Odpowiedz