Aktywne Wpisy
hyperlink +33

RenkaRenkeMyje +592
Wykop już obalał deweloperów, rządy, acta i inne gówna, może czas zrobić mocną afere, żeby rząd wziął się za ograniczenie tych zasranych kundli bez kagańców i agresywnych ras wyprowadzanych na spacery przez właścicieli często mniejszych od nich? Jak nie będziemy wywierać presji to nigdy się nic nie zmieni.
#wykop #polska #psiarze
#wykop #polska #psiarze
źródło: temp_file8443835184365025685
Pobierz

Z tych dwóch z którymi się nie udało to jedno niestety całkowicie padło a drugie odrasta i jakoś w przyszłym roku coś z niego wytworze, jednak udało się pokryć ramionami całą długość drutu podporowego, więc jestem zadowolony i mam nadzieje że w przyszłym roku już jakos sensownie zaowocują.
Widze że pierwsze liście zaczynają obumierać, więc w przyszłym tygodniu cięcie ograniczające niepotrzebne pędy, żeby więcej energii poszło w te które zostają, a wiosną ostre cięcie i będziemy patrzeć co dalej.
#ogrodnictwo #wino #winogrona #rosliny
źródło: IMG_20250824_125449776_HDR
PobierzPrzy czternastu krzakach jak u mnie to bym powiedział że z 4-5 razy w roku godzinka czasu na cięcie, no jak były suchsze okresy to raz na tydzień też podlałem.
źródło: temp_file5966687153547002437
PobierzU mnie to te winogrona mają głównie osłaniać popołudniu taras od słońca.
Dlatego stwierdziłem że winogrono będzie najlepsze, startuje wiosna, kiedy przychodzi czerwiec będzie już miało sporo liści, osłoni mi taras od skwaru przez lato, a jesienią wytne i będę miał przyjemne słoneczko w chłodne jesienne, zimowe i wczesnowiosenne popołudnia.
No