Wpis z mikrobloga

• 27
@Winatuska: nie zawsze byłem zazdrosny. Stałem się jakoś po 30 i nawarstwieniu się wielu złych wydarzeń w życiu. Jako dziecko a domu z alkoholem, potem emigracja i wpadnięcie w pracoholizm przez to że wiedziałem że nie mam co wracać do rodziny w polsce, trochę utrata zdrowia. Następnie z psychą w zgliszczach, depresją przez to wszytko widzę takiego Oskara i mam jakieś chore urojenia że jest wysoce prawdopodobne że nie miał
  • Odpowiedz
@Turkotka: spokoj bedziesz mial, jak sie z tym pogodzisz, ze sa bogaci i biedni. Cale zycie tak bylo i bedzie. Trzeba sie skupic na swoim zyciu, zeby je sobie polepszyc jak najbardziej sie da
  • Odpowiedz
@Turkotka: nie ma co się zastanawiać nad długiem. Przyjęcie z dobrodziejstwem inwentarza następuje automatycznie. A jeśli nie chcesz się z tym bawić to do notariusza spisać odrzucenie spadku. Mam nadzieję że może ten komentarz pozwoli Ci się pozbyć jednego z urojeń.
  • Odpowiedz
  • 8
@Turkotka @Winatuska p---------e,
Niszcz bogatych oskarkow, to że życie jest niesprawiedliwe nie znaczy że masz się na to godzić. Masz jedno życie które nie chcesz przeżyć jako podnóżek dla debili którzy się przypadkiem urodzili z pieniędzmi, zrób im piekło
  • Odpowiedz
@Turkotka bo przyszli ruskie i poprzedniemu pokoleniu wszystko ukradli. Dlatego nawet jak coś było, to już nie ma, mają za to oligarchowie w Rosji.
  • Odpowiedz
@Winatuska:

spokoj bedziesz mial, jak sie z tym pogodzisz, ze sa bogaci i biedni. Cale zycie tak bylo i bedzie. Trzeba sie skupic na swoim zyciu, zeby je sobie polepszyc jak najbardziej sie da

nie wychylaj nosa biedaku xd
nic ci do tego, z którego zakładu mój ojciec wynosił narzędzia do swojej nowej firmy w '92. Przedawniło się i mądrzejsze o tym nie wspomnieć.
  • Odpowiedz
@Winatuska ależ pierdzielenie. Zazdrość i zawiść to dwie zupełnie różne sprawy. I o ile zawiść jest z gruntu zła i jest tym co opisujesz, to zazdrość jest pozytywną emocją. On ma, ja też chcę mieć i do czego dojdę.
No już pogodzenie się z tym że są biedni i bogaci to fikołek. Jak pogodzenie się z tym faktem sprawi, że Polacy staną się kreatywni i twórczy? Przyjdzie Czesiek i powie: "a,
  • Odpowiedz
zazdrość i zawiść to najgorsza cecha polaków zabijająca ich kreatywność. Nie chce krowy, chce tylko żeby somsiadowi zdechła

@Winatuska: Ludzie którzy tak piszą chyba nigdy nie byli w innym kraju. To cechą ludzka, nie Polakow
  • Odpowiedz