Aktywne Wpisy

MajaEris +40
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wrrronika +36
Jak mnie biedronka wkurza, no nie mogę xD
Promka na energetyki, ale tylko 3 konkretne smaki, które są wymieszane z innymi dzikami w tym samym pudełku.
Oczywiście możesz też nieświadomie pomieszać 2 smaki, bo w końcu jest napisane "mix".
Czy
Promka na energetyki, ale tylko 3 konkretne smaki, które są wymieszane z innymi dzikami w tym samym pudełku.
Oczywiście możesz też nieświadomie pomieszać 2 smaki, bo w końcu jest napisane "mix".
Czy
źródło: 1000063959
Pobierz

- obecnie jest 700 m od zabudowań, zamiast 500 - sensowna odległość
- Przecież jak już postawisz wiatrak to on tam będzie na amen. Już prościej budynek wyburzyć.
- wydaje mi się że największymi zwolennikami są ludzie z miast, którzy przez tereny zielone jedynie przejeżdżają
- w dzisiejszych czasach mamy alternatywne źródła energii - fotowoltaika, małe reaktory, elektrownie wodne, geotermia, biogaz, energia fal, energia z odpadów itd. Czy te wiatraki muszą stać wszędzie w promieniu 500 m od domów?
Minusy:
- zasada 10H - wiatrak 150 m musi być 1500 m od zabudowań, a wiadomo że wyżej to więcej energii - jakie zabezpieczenie przewidział ustawodawca?
A ustawa o cenach prądu jest przesunięta na wrzesień. W czym jest problem?
#polityka #pis #po #konfederacja #kiciochpyta
@Wojskowy_Brykiet: Prawda jest taka, że 500 czy
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-24 064643
PobierzA co do odległości to nie chodzi o wygląd tylko o efekty stroboskopowy który jest bardzo niebezpieczny, oraz o dźwięki które nie dają zasnąć.
Zresztą to wszystko i tak wielki uj bo w Polsce za słabo wieje. Potrzebujemy elektrowni atomowej.
@K-S-: XD
Dobra zagrywka pijecie do dźwięków które nie każdy słyszy.
Ale efekt stroboskopowy widzi już każdy.
@K-S-: masz jakiś dowód czy tak sobie wymyśliłeś? Jest może taki zapis w ustawie?