Wpis z mikrobloga

Dobrze rozumiem, że zamiast darmowego prądu z wiatraków i obiecanej w kampanii Nawrockiego 33% obniżki za energię, to będzie średnio o 400 złotych drożej dla każdego? W dodatku mieszkańcy w promieniu kilometra od wiatraka nie dostaną 20 000 złotych za każdy megawat zainstalowanej mocy (średnio turbina ma od 2 do 5 MW, czyli wychodzi nawet 100 tys. rocznie).

Wszystko dlatego, że kurom się w głowach kręci od niemieckich turbin?

Ale już dla siebie chętnie przytulił luksusowe niemieckie auto z dobrym silnikiem za 2 miliony złotych?
Dlatego ceny wódeczki, papierosów i snusów pójdą w górę o 15%, bo nie ma już pieniążków na 800+ i 10-miliardowe dopłaty do nierentownego górnictwa?

No, k---a, Karol, czyż ty na głowę upadł na stadionie?

#polityka #afera #polska #niemcy #bekazpisu #wiatraki i troche #heheszki bo obrazek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Herbas - Dobrze rozumiem, że zamiast darmowego prądu z wiatraków i obiecanej w kampan...

źródło: wiatrak

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KIaudik: Papierochy i tanie piwsko drożeją, nawet promocje z biedry nie rekompensują, myślę więc, że trzeba łosiemsetplus zamienić na tysioncplus, bo przecież im się NALEŻY.
  • Odpowiedz
@Herbas: ja w zeszłym roku podpisałem umowę z tauronem z zamrożona cena prądu na 9 lat

Co prawda ta cena była jakoś 10-15% większą za kwh niż cena rynkowa, ale widząc takie akcje to się zwróci szybciej niż myślałem (szczególnie że używam PC do ogrzewania)
  • Odpowiedz