Wpis z mikrobloga

@niedorzecznybubr: przede wszystkim psy potrzebują infrastruktury. Osiedla z PRL mają skwerki i parki. Te nowe pas zieleni między chodnikiem o jedznią. I tu swoje potrzeby załatwiają psy. Gdzie rano albo w nocy posiadacze wyprowadzają by nie musieć sprzątać...
  • Odpowiedz
@matti-nn: a to nie wiedziałem. Dzięki za wyjaśnienie. Chociaż nie pałam sympatią do psiarzy (tych faktycznie z-------h, bo są też normalni), to jednak miesięczny abonament na trzymanie psa wydaje mi się niesprawiedliwy.
  • Odpowiedz
Według twojej logiki, ten oto 3 kg pies mniejszy od kota, powinien być na podwórku bo ma straszne życie i zakłóca spokój

@Foxing: Tak. Pies, w przeciwieństwie do kota, szczeka. A takie małe g---o często najbardziej.
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: Pies szczeka, dziecko płacze, sąsiad puszcza Metallicę. Weźcie się antypsiarze wyprowadźcie do lasu to wszyscy będziemy mieć święty spokój. Wasze oburzenie i tak nic nie znaczy poza wykopem.
  • Odpowiedz
@matti-nn: a co opłacasz ( ͡° ʖ̯ ͡°)? Jakie jest świadczenie zwrotne? Specjaliści od finansów publicznych i prawa podatkowego wbijali mi do glowy, ze to podatek. Natomiast to, że obowiązuje tylko w części gmin - każda gmina może go wprowadzić. Nie zmienia to faktu, że to podatek.

Ale jest jeszcze jeden problem, nie wiem na ile aktualny, bo psa nie mam od kilkunastu lat. Ściągalność opłaty
  • Odpowiedz