Wpis z mikrobloga

#strzelectwo #bron

Hej, jaki pas polecacie do przypięcia kabury, apteczki, ladownic ? Coś sztywnego?
Duzo dobrego slyszalem o Templars Gear PT6
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xyz_xyz: https://www.halinka-arms.pl/wyposazenie-strzelca/1711-pas-strzelecki-ipsc-ha.html

Ten mam,.jest na prawdę solidnie zrobiony

@xyzzy a jak trzeba się przeszpejować na karabin albo na strzelbę to zdejmujesz cały pasek od spodni?

Do tego pasy strzeleckie są sztywne, dzięki czemu nic się nie majta, nic się nie wygina i leży zawsze tam gdzie ma leżeć, nawet jak się intensywnie ruszasz. No chyba że strzelasz statykę to wystarczy Ci pudełko na pistolet i ewentualnie staza.
  • Odpowiedz
a jak trzeba się przeszpejować na karabin albo na strzelbę to zdejmujesz cały pasek od spodni?

@gregor40: Wtedy wkładasz wskaźnik bezpieczeństwa do komory i pistolet do pudełka, w jaki sposób chcesz mieć lufę pistoletu skierowaną w kierunku kulochwytu jeśli masz ją w kaburze podczas strzelania z karabinu? Jeśli się położysz z karabinem mając w kaburze pistolet, będzie skierowany on w przeciwnym zwrocie do zwrotu kulochwytu podczas strzelania, za co powinieneś
  • Odpowiedz
@xyzzy: Ty pistolet masz skierowany w kierunku kulochwytu od wjazdu na strzelnicę, od ostatniego skrzyżowania czy od razu od domu?

Weź przeczytaj sobie jeszcze raz ze zrozumieniem Rozdział 2 tego nieszczęsnego "wzorcowego regulaminu" i przemyśl, kiedy b--ń się przenosi a kiedy dokonuje się "wszelkich czynności związanych z obslugą broni". Jak odczytasz to zrozumiesz.

Dodatkowym szokiem może być dla Ciebie to,.że z karabinu da się strzelać w postawie stojącej, klęczącej a
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: ja używam VST
Nie lubię pasów typowo IPSC. Ten jest o tyle fajny że sztywny i standardowe molle, więc praktycznie wszystko pasuje, łącznie z pierdołami z ali. I nie ma "martwych stref" przy klamrach, co jest dla mnie ważne bo z lewej przy klamrze trzymam timer, a z prawej ładownicę strzelbową jak jest potrzebna. Ten templar ma wycięcia pod te ich ładownice, może być problem z innym szpejem.
A
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: odpuść sobie pt6. Przy faktycznym obciążeniu typu apteczka, kabura, pełne ładownice odgina się od ciała. To zapięcie też jest śmiechu warte. Wiem bo miałem go przez jakiś czas. Idź w VST. Trochę kosztuje, ale moim zdaniem gość robi najlepsze pasy na rynku. Mam dwie sztuki i nie mam zamiaru na nic zamieniać
  • Odpowiedz