Wpis z mikrobloga

@winsxspl: za chemię 11 lat temu płaciłam 60, 80 za dwie osoby i stówę za trzy, gość miał legalną działaność.
Matematyka ta sama stawka
  • Odpowiedz
@okti325: dajesz czy bierzesz za tyle? W przypadku renomowanego korepetytora z sukcesami pedagogicznymi cena wysoka, ale nie przesadzona. W przypadku studenta, który chce sobie dorobić - przesadzona.
  • Odpowiedz
@winsxspl: bzdura, z małego miasta jestem, cena była wysoka bo podatki odprowadzał, weź dolicz do ceny podatek to ci wyjdzie.
@okti325 a dobra jesteś jako korepetytor?
Edit: dobry
  • Odpowiedz
@Olsea: może i tak, ale korepetycje to szara strefa i 97% korepetytorów (dane: IDzD) udziela ich "nieoficjalnie" z pieniędzmi do ręki lub ewidencjonowaną, ale jako działalność nierejestrowaną i zwolnioną z podatku.

I właściwie nikomu to nie przeszkadza, że robią to na lewo (poza pojedynczymi wyjątkami), bo praktycznie wszyscy po prostu dorabiają do normalnego etatu, a nie traktują tego jako główny zarobek. Bez sensu zakładać działalność, jeśli dziennie przyjmą dwóch uczniów
  • Odpowiedz
@okti325: od dawna nie siedzę w temacie, ale gdybym miał zgadywać jakie stawki są ok, to powiedziałbym student 40-60, dobry wieloletni korepetytor 100-120, ekspert przygotowujący do olimpiad 150-200. Oczywiście cena zależy od miasta, w default city pewnie można sobie doliczyć 25% więcej.

Z ciekawości sprawdziłem jednego gościa, którego znam z forum tematycznego:
an-drzej - @okti325: od dawna nie siedzę w temacie, ale gdybym miał zgadywać jakie st...

źródło: korki

Pobierz
  • Odpowiedz