Wpis z mikrobloga

Lata tresury zrobiły swoje
Od bajek o księżniczkach, przez filmy o ‘niezależnych boginiach’, po influencerki uczące k0biet wartościowania tego co dostanie od innych. A gdy 0na przez całe życie słyszy taką narrację to jest bardzo ciężko o to by odróżniała prawdę od programu.
#p0lka #bekazfeministek #bekaztwitterowychjulek #bekazpodludzi #socialmedia #logikarozowychpaskow #blackpill #redpill #przegryw #damskiprzegryw #stulejacontent #teatrfigurwoskowych
NevermindStudios - Lata tresury zrobiły swoje
Od bajek o księżniczkach, przez filmy o...

źródło: Qc34GYkaKKJ5AA5Z4DMKlgrsNHnpYTx5

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NevermindStudios:
Mit o konserwatywnej rodzinie, to wytwór lat 60, 70.
Życie w czasach przed wojną, w XIX i XX wieku było piekłem dla klas niższych. Stąd te masowe rewolucje w tylu krajach.

Nigdy nie istniał na większą skalę ten konserwatywny model p--------o.

Najbliżej do tego modelu było po wojnie, kiedy podatki były kosmicznie wysokie, a rodziny były w stanie utrzymać się z jednej pensji i żyć jak człowiek, bo ogromna
  • Odpowiedz
@SzalonyOgorek: Bardzo mocno temat napędzają sami incele i te wszystkie oszołomy które sobie mordy wycierają męskością, typu tejt, peterson, jacyś bogowie podrywu i tak dalej.

Oni wpajają chłopcom i mężczyznom bardzo z-----------y na temat kobiet, więc to nie powinno dziwić, że kobiety słuchające takich bredni po prostu zniechęcają sie do mężczyzn.
  • Odpowiedz
@SzalonyOgorek: izrael jest jedynym państwem rozwinietym z przyrostem naturalnym zastępującym pokolenia. Jak widać swoim kobietom nie dali wyprac łba feminizmem i innymi p----------i.

Wystarczy popatrzeć na media głównego ścieku tam codziennie jest artykuł, jestem silna nie zależna i dobrze mi samej. Jak widać kobiety łykają takie pierdy i propaganda leci
  • Odpowiedz
@SzalonyOgorek: gościu nie oszukuj mnie tu bo dobrze wiem jak jest, znam ten temat.
Rodziny wielodzietne, które w latach dawnych ograniczały się jedynie do środowisk ortodoksyjnych Żydów, dziś stają się znów tam normą kulturową. Kobiety już w szkole maja tam wykładane do głowy ze macierzyństwo jest dobre i zapewni ich narodowi przetrwanie, nie jak w Europie gdzie kobietom pierze sie głowę ze macierzynstwo jest zle, ciężkie a najszczesliwsze są singielki.
  • Odpowiedz
@Mlody_pelikan:

Ale przecież to są dobrze znane fakty.

To co propagują ci niby konserwatyści nigdy nie istniało. Najbliżej ich opowieściom jest okres w USA kiedy podatki dla najbogatszych i korporacji były bardzo wysokie, przez co zwykli ludzie mieli łatwiejsze życie.

Gdzie na zwalam winę na mężczyzn? Incele i różnego rodzaju petersonotate to jest margines w stosunku do reszty mężczyzn. To jest ta toksyczna grupka która psuje opinie wszystkich mężczyzn. Są
  • Odpowiedz
@pacze_tylko: Znane fakty. Wykopowy antropolog od siedmiu boleści. Wielodzietne rodziny i monogamiczne związki były podstawą społeczeństwa dużo wcześniej niż w 20 wieku. Stworzyłeś sobie projekcję, na którą nie masz żadnych dowodów poza cherry pickingiem pasującym pod tezę, a zgraja przygłupów próbująca racjonalizować swoje wybory życiowe Ci przyklaskuje.
  • Odpowiedz
To co głosżą konserwy w swoich kłamstwach: Stary z dobrą pracą, kobieta w domu i gromadka szczęśliwych dzieci. Ładna szkoła, biały ogródek, i tak dalej i tak dalej.

W rzeczywistości wyglądało to tak, wielopokoleniowe rodziny, od dziadków po dzieci, wszyscy praktycznie gdzieś z----------ą, dziecko jeśli jest w stanie pracować, to się je już gdzieś wysyałało, dostęp do edukacji i wiedzy bardzo niski, analfabetyzm wszechobecny, bieda, syf, wydawanie córek za najbogatszą osobę jaką
  • Odpowiedz