Aktywne Wpisy

Kisnę z tych wszystkich wynurzeń ludzi którzy pokazują jacy to nie są odważni i popierają Palestynę a nie Izrael xd przeciez to jest obecnie popieranie najbardziej "current thing" jakie jest mozliwe. Odwaga to jest popierać Izrael.
#izrael
#izrael
TheKa +4
Mimo tego, że mam już boreliozę to nadal bardzo boję się kleszczy, że jeszcze coś innego mi sprzedadzą. Po ostatniej wycieczce do lasu na grzyby jeszcze w samochodzie zdjęłam ze spodni 3 malusie kleszcze i z gumaka jednego większego osobnika. Wierzycie w to, że strach je przyciąga? Spotkałam się kiedyś z teorią, że ten kto się boi, to "złapie" kleszcza. Macie jakiś sprawdzony sposób żeby się człowieka nie czepiały?
A te #
A te #
źródło: 20250929_134611
Pobierz

Od bajek o księżniczkach, przez filmy o ‘niezależnych boginiach’, po influencerki uczące k0biet wartościowania tego co dostanie od innych. A gdy 0na przez całe życie słyszy taką narrację to jest bardzo ciężko o to by odróżniała prawdę od programu.
#p0lka #bekazfeministek #bekaztwitterowychjulek #bekazpodludzi #socialmedia #logikarozowychpaskow #blackpill #redpill #przegryw #damskiprzegryw #stulejacontent #teatrfigurwoskowych
źródło: Qc34GYkaKKJ5AA5Z4DMKlgrsNHnpYTx5
PobierzMit o konserwatywnej rodzinie, to wytwór lat 60, 70.
Życie w czasach przed wojną, w XIX i XX wieku było piekłem dla klas niższych. Stąd te masowe rewolucje w tylu krajach.
Nigdy nie istniał na większą skalę ten konserwatywny model p--------o.
Najbliżej do tego modelu było po wojnie, kiedy podatki były kosmicznie wysokie, a rodziny były w stanie utrzymać się z jednej pensji i żyć jak człowiek, bo ogromna
Oni wpajają chłopcom i mężczyznom bardzo z-----------y na temat kobiet, więc to nie powinno dziwić, że kobiety słuchające takich bredni po prostu zniechęcają sie do mężczyzn.
Wystarczy popatrzeć na media głównego ścieku tam codziennie jest artykuł, jestem silna nie zależna i dobrze mi samej. Jak widać kobiety łykają takie pierdy i propaganda leci
Rodziny wielodzietne, które w latach dawnych ograniczały się jedynie do środowisk ortodoksyjnych Żydów, dziś stają się znów tam normą kulturową. Kobiety już w szkole maja tam wykładane do głowy ze macierzyństwo jest dobre i zapewni ich narodowi przetrwanie, nie jak w Europie gdzie kobietom pierze sie głowę ze macierzynstwo jest zle, ciężkie a najszczesliwsze są singielki.
Ale przecież to są dobrze znane fakty.
To co propagują ci niby konserwatyści nigdy nie istniało. Najbliżej ich opowieściom jest okres w USA kiedy podatki dla najbogatszych i korporacji były bardzo wysokie, przez co zwykli ludzie mieli łatwiejsze życie.
Gdzie na zwalam winę na mężczyzn? Incele i różnego rodzaju petersonotate to jest margines w stosunku do reszty mężczyzn. To jest ta toksyczna grupka która psuje opinie wszystkich mężczyzn. Są
W rzeczywistości wyglądało to tak, wielopokoleniowe rodziny, od dziadków po dzieci, wszyscy praktycznie gdzieś z----------ą, dziecko jeśli jest w stanie pracować, to się je już gdzieś wysyałało, dostęp do edukacji i wiedzy bardzo niski, analfabetyzm wszechobecny, bieda, syf, wydawanie córek za najbogatszą osobę jaką