Wpis z mikrobloga

✨️ Jak interakcje na żywo mogą zmienić nasze życie?
Zauważyłem, że sporo #przegryw lekceważy interakcje na żywo a według mnie w dzisiejszych czasach to jest mega atut. No bo patrzcie z psychologicznego punktu widzenia. Co oferują nam dzisiejsze czasy z perspektywy młodego człowieka?
- #tinder gdzie większość ruchu stanowią boty a cała reszta traktuje cie jak produkt w sklepie i większość osób ma raczej negatywne doświadczenia z tą aplikacją
- #socialmedia w których spędzamy większość czasu i nawet jedzenie zamawiamy bez żadnej interakcji przez telefon. Ludzie siedzą w internecie, dyskutują, chociaż najczęściej serwowany jest negatywny content (ale to kolejny punkt)
- generalnie cała kultura zeszła na psy. Ludzie coraz bardziej egoistyczni, chamscy, wrogo nastawieni. Większa znieczulica społeczna, więcej nerwów, bezczelności.
I teraz ktoś zamiast online wybiera tradycyjny model poznawania albo nawet zagadania na żywo. Pomijając poznawanie, to sam fakt bycia bezinteresownie miłym, uśmiechniętym wg mnie to musi być (pozytywny) szok dla kogoś, bo przecież w Polsce wszyscy dookoła smutni, #depresja, zestresowani. Ja wierzę, że jak sam jesteś pozytywny to masz aurę która przyciąga odpowiednie osoby. No i umówmy się.. każdy woli być obok pozytywnej osoby a nie tej która daje negatywny vibe.

#psychologia #polak #polska #zwiazki #przemyslenia #samotnosc #blackpill #redpill #niebieskiepaski #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak interakcje na żywo mogą zmienić nasze życie? Ⓘ
Zauważyłem, że s...

źródło: b092d5d2139c601fea7f4e8b7993f4b70c15a489338b74e5cdc593d52e26db2a

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: każdy człowiek jest inny i ma inną perspektywę. Może dlatego że jestem niski, może dlatego, że nie wyglądam groźnie, całe życie mało kto traktuję mnie poważnie (zazwyczaj jeżeli ktokolwiek mnie traktował poważnie to moi kierownicy i współpracownicy). W życiu prywatnym od zawsze wygląda to tak samo - mam trochę typ urody "ładnego chłopca" i każda dziewczyna do tej pory traktowała mnie albo jak dziecko albo jak maskotkę (związek na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zagadywanie przypadkowych osob na żywo to najgłupsza porada dla przegrywa, nawet takiego wysokofunkcjonujacego. Naraża się go na niezliczoną liczbę odmów, nieprzyjemnych komentarzy, żenujących i niebezpiecznych sytuacji. Widząc atrakcyjną kobietę nie wiemy czy jest z kimś w związku, jaki jest jej status społeczny, czy mieszka w tym miejscu czy jest tylko przejazdem. Na internetowym profilu można to wszystko sprawdzić i uniknąć 80% bezsensownych podejść. Są lepsze strony do podrywu, bez
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kiedyś dałem sobie challenge podejść do 100 osób i pogadać i tak 30 osób odmówiło. Ogólnie nie ma to sensu moim zdaniem bo nie masz wspólnych punktów oparcia oraz ludzie traktują cię jak namolnego cwela ale normy nakazują, aby nie być chujem dla drugiego człowieka więc Ty musisz ciągnąć rozmowę non stop - jak lubisz robić laskę ludziom to się tam odnajdziesz bo tak można porównać robić laskę atencji
  • Odpowiedz
@Quashtan: Cd.
Większość ludzi jest tak k------o nudna, że po prostu stracisz po tym challengu jakiekolwiek chęci do dalszego rozwijania znajomości bo znasz schemat.
Zniszczę ci twój wyidealizowany obraz rzeczywistości ale jacy ludzie są online to tacy są również w realu, a egoistami byliśmy, jesteśmy i będziemy - interakcja musi się nam przede opłacać. Ponadto twój stan samopoczucia jest zależny od ciebie i twoich umiejętności rozpoznania i nazwania emocji więc to
  • Odpowiedz