Wpis z mikrobloga

Żyjemy w czasach, w których niektórym trzeba przypominać nawet o tak oczywistych rzeczach jak, że człowiek ma na ulicy prawo tańczyć, robić pajacyki, śmiać się, płakać i podskakiwać i pies nie ma prawa go tknąć. To psiarz ma zadbać o to żeby jego pies nikogo nie ugryzł, a nie ludzie zmieniać swoje zachowanie bo pies idzie. Jeśli trzeba są smycze i kagańce, można też nie wychodzić z domu. Nie ma natomiast tłumaczenia, że człowiek nie tak szedł czy machał za bardzo rękami i sprowokował tym psa. Inaczej wychodziłoby na to, że biegające i skaczące w pobliżu placu zabaw dziecko czy jakiś niepełnosprawny, który ma zaburzenia czynności ruchowych i jakiś pies uzna to za zagrożenie i zaatakuje sami są sobie winni, a przecież tak nie jest i byłby to absurd.

Najgorsze jest to, że takich osób jak pani joanna (specjalnie z małej) jest więcej, a opieka psychiatryczna niewystarczająca.

#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #chorobypsychiczne #bekazrozowychpaskow
WielkiNos - Żyjemy w czasach, w których niektórym trzeba przypominać nawet o tak oczy...

źródło: temp_file5014026363743450230

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 56
@paczelok @schweizer pani joanna uważa dodatkowo, że ugryzienie nieszczepionego psa to nic takiego i pogryzienie by przemyła tylko wodą w domu zamiast jechać po zastrzyk bo w ranę wdało się zakażenie. Jak się do tego doda myślenie, że pogryzieniu zawsze jest winny człowiek mimo, że stał tylko sobie odwrócony do psa (tak pisała pogryziona kobieta) to wyłania nam się najgorszy typ psiarza.
WielkiNos - @paczelok @schweizer pani joanna uważa dodatkowo, że ugryzienie nieszczep...

źródło: temp_file2912284685642779436

Pobierz
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Kiedyś bawiłem się z mastifem znajomych - gdy podczas szarpania moja dłoń trafia do pyska psa, ten nie ugryzł, tylko puścił i chwycił zabawkę możliwe daleko od mojej ręki. Z drugiej strony u mojej ciotki jest jakiś owoc romansu szczura z szczurołapem (kundel w typie teriera szkockiego), że u niej pod domem trzeba skakać, aby pies bał się podejść, bo jak podbiegnie to dziabnie. Generalnie trzeba wiedzieć, że psy
  • Odpowiedz
Nie ma natomiast tłumaczenia, że człowiek nie tak szedł czy machał za bardzo rękami i sprowokował tym psa

@WielkiNos: Czemu nie? Jak widzisz przyćpanego typa machającego łapami który idzie w twoją stronę i twojej rodziny to lufa w ryj czy uciekasz jak p---a?
  • Odpowiedz
  • 0
@CH3j zapraszam na grupę Bielany Nasza Dzielnica. Inny Mireczek też z resztą pisał o tej sprawie - https://wykop.pl/wpis/82786363/wpis
@caramelcenter +315
Zostałaś bez powodu ugryziona przez agresywnego pitbulla, który oczywiście nie był szczepiony na wściekliznę, i wdało się zakażenie? Histeryzujesz babo, było przemyć w domu wodą i po sprawie, a nie jeździć po szpitalach

#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #psy
  • Odpowiedz