Wpis z mikrobloga

Niech jasny grom z nieba spadnie na wszystkich rowerzystów co wieczorem zapieprzają po ścieżkach rowerowych BEZ żadnego oświetlenia ani odblasku. W ciągu 2 dni już 4 czołówki bym miał, raz uniknąłem tylko dlatego, że gość z daleka do mnie krzyczał, bo nie miał dzwonka. No do c---a wacława. Ludzie, ogarnijcie się!

#rower #bekazrowerzystow #bezpieczenstwo
world - Niech jasny grom z nieba spadnie na wszystkich rowerzystów co wieczorem zapie...

źródło: Nocna-jazda-na-rowerze-5-powodow-dla-ktorych-warto-sprobowac

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@sewieu666: no ja użyłem elektronicznego dzwonka (głośny jak ciul), to gość zawrócił za mną i zaczął drzeć japę. Odpowiedziałem, że następnym razem nie będę zjeżdżał z drogi i zobaczymy komu wesoło będzie.
  • Odpowiedz
no ja użyłem elektronicznego dzwonka (głośny jak ciul)

@world: Nie chwal sie tak za bardzo. Za to tez mozesz mandat dostac :D
Rower musi byc wyposazony miedzy innymi w:

"w dzwonek lub inny sygnał ostrzegawczy o nieprzeraźliwym dźwięku."
  • Odpowiedz
  • 0
Za to tez mozesz mandat dostac :D

@gorzki99: mandat za brak „regulaminowego” dzwonka? To jakby kierowcy dać mandat za nie włączenie kierunkowskazów.
Legenda głosi, że ktoś kiedyś taki mandat dostał.
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopyrek: Widziales moze kiedys takie "pranki" jak koles jezdzil sciezka rowerowa ciagnac za soba przyczepke z syrena kolejowa? I jak dojezdzal do pieszych idacych po tej sciezce to jebudu z syreny.

Gwarantuje Ci ze jakby akurat przechodzil patrol to koles jest uwalony. Po to w przepisach jest okreslenie "nieprzerazliwy".
  • Odpowiedz