Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nigdzie nie słyszałem że Izrael jest ostoją czegokolwiek poza twoim postem xD

@talmudyczny_triumfalizm: Często używany argument przez obrońców Izraela, zwłaszcza w USA. W Europie już rzadko, bo każdy wie, że to lipa, a Netanjahu oprócz niszczenia sądów i opozycji izraelskiej dokonuje zbrodni wojennych. On ma więcej wspólnego ze swoim przyjacielem Putinem niż z politykami z zachodu.
  • Odpowiedz
@Coxex: Szczytem takiego gadania było to że jak Izrael ostrzeliwał Iran że przecież wierchuszka teokratyczna, prawa kobiet i lgbt jakby Izraelowi w ogóle na tym zależało xD A Netanjahu nie mógłby mieć tego bardziej w dupie, w Iranie mogłoby być śluby jednopłciowe a i tak by się skończyło tak samo. Dla mnie takie myślenie to taki odpowiednik prawicowej martyrologi tylko wśród szeroko pojętych liberalow. Tacy potrafią wytykać innym że nie
  • Odpowiedz
  • 2
@SC10n:

Pete Hegseth: „Syjonizm i amerykanizm są pierwszą linią obrony cywilizacji zachodniej i wolności we współczesnym świecie.”

Geert Wilders: „Izrael jest pierwszą linią obrony Zachodu.”
  • Odpowiedz
ja tez nigdy nie słyszałem zeby ktokolwiek tak mówił, masz jakieś źródło do wypowiedzi?

@Kusher: Widziałem kilkanaście takich komentarzy, nawet na wykopie

Faszystowski twór rządzony przez turbo religijną partię polityczną, gdzie podstawą funkcjonowania pseudo państwa jest książka napisana ponad 2 tysięcy lat temu. Państwo bez określonych granic, z niedokończoną konstytucją, gdzie władza kieruje sie książką fantasy dla dzieci i gdzie od kilku dekad popełnia się zbrodnie wojenne i strzela cywilom
  • Odpowiedz
@Nusantara: ja nie widziałem ani jednego, a tym bardziej wypowiedziane przez jakiegoś liczącego sie czlowieka (bo sugerowanie sie komentarzami na wypok to xD)
  • Odpowiedz