Wpis z mikrobloga

• 5
@Adicts co z tego, że większy, ale backlight bleeding taki, że oczy krwawią, mimo podświetlenia za ekranem xD
Tymczasem i OPa jedyna słuszna matryca w 2025, czyli OLED
  • Odpowiedz
@koronawirus: ja odpuściłem na 4080s, topowy highend się nie opyla.
może bym się połasił wcześniej na 4090 , ale jak mam się zastanawiać czy za rok albo dwa rata mi p--------e taka grafika ze względu na do d--y konektor to chrzanię taki biznes.
no ale życzę somsiadowi żeby pochodziła ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Fapnucy: katuje od 2021 roku 55" oleda i nic mu nie jest mimo wyłączonych wszystkich zabezpieczeń przed wypalaniem.
A miał okresy gdzie działał po 16h dziennie przez kilka miesięcy, dzień w dzień.
  • Odpowiedz
@Fapnucy: one się tak łatwo nie wypalają dopracowali tą technologię. Przy statycznych treściach stosują pixel shifting - przesuwają lekko piksele aby nie dopuścić do wypalenia a nawet jakbyś pechowo coś na nim wypalił to po wyłączeniu jak się śpi one sobie odpalają automatyczny program jakby czyszczenia retencji matrycy i niwelują ten efekt wypalenia. Warto też na takich telewizorach ustawić jeśli ma takie ustawienie aby wyłączał się po jakimś czasie nieaktywności
  • Odpowiedz
@koronawirus kurde ja niedawno za skrzynkę też prawie 20k dałem i tylko 5080 na pokładzie ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale sobie humor poprawiłem MacBookiem Pro za kolejne 20k w tym samym czasie.. Tak więc znam te uczucie 😎
  • Odpowiedz
@koronawirus: stare gry są dla starych
Każdy ma swoje z dzieciństwa to one będą sprawiać radość wydasz 40k i tak później zaczniesz tracić czas na gry z ps1 albo PC 20 letnie
  • Odpowiedz
@Fapnucy: mam C9 z 2019 i dalej sobie działa bez wypaleń... Obecnie jedyna szansa żeby wypalić TV OLEDa to kanały informacyjne 16h dziennie codziennie. Innej opcji niema
  • Odpowiedz