Wpis z mikrobloga

Wróciłem z blokady, chciałem coś napisać do admina ale....

... ale jestem aktualnie we #wroclaw na urlopie od srody i jestem oczarowany.

Jako małopolanin, częściej byłem w #krakow i szczerze, to Kraków nigdy mi nie imponował.
Ale Wrocław?

Przepiękne, tyle przestrzeni, nie to samo co ciasne galicyjskie uliczki w miastach. Kraków się chowa przed wrockiem.

Przepiękne.

Do tego, jako zapalony gracz #dyinglight2 widzę ile inspiracji z tego miasta wykorzystał Techland do gry.

Zaliczone #wroclawskiezoo (Afrykarium genialne), #hydropolis (słabe) i #panoramaraclawicka (przepiękny efekt 3d). Sam Rynek, no piękny! Jak przestrzeń! Kraków się chowa wg mnie.

Jestem tutaj do wtorku. W planach jeszcze wieczorny rejs po Odrze, góra Slęża i aquapark. Do tego na bulwarach wpadliśmy na festiwal jedzenia.

Może polecieć jakieś miejsca, które warto tu odwiedzić?

Mam prawie 400 km do wrocka, nieprędko wrócę, ale wow, naprawdę piękne miejsce.
Funky__Koval - Wróciłem z blokady, chciałem coś napisać do admina ale....

... ale j...

źródło: temp_file2527881638801647384

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Funky__Koval: w weekend jest motoclassic w zamku topacz.
Jak przy okazji zoo jeszcze nie byłeś, to polecam kompleks halli stulecia. Wieczorem są pokazy fontanny multimedialnej na pergoli. A obok w parku jest ogród japoński
  • Odpowiedz
@Funky__Koval: dni fantastyki są w ten weekend - dojedziesz autobusem, taras widokowy sky tower, fontanna multimedialna, tor wyścigów konnych itd. Stron z takimi listami jest mnóstwo.
Wszędzie jest bezpiecznie i każde miejsce ma swój urok i nie słuchaj tych co zaraz się zlecą i będą pisać o Ukraińcach albo ze Wrocław jest brzydki bo większość nawet tu nigdy nie była
  • Odpowiedz
@Funky__Koval: kolego spokojnie, to tylko euforia swiezaka ktora po roku zycia w tym p---------u wygasa. Wroclaw to takie miasto wies wiec twoje spostrzezenia jak najbardziej trafne. Po roku zaczynasz dostrzegac, ze za pieknie to tu nie jest
  • Odpowiedz
@lubisz_sok_to_sok_maj_kok: zgadzam sie choc w polsce wszystkie miasta w mniejszym badz wiekszym stopniu sa zaniedbane. Postawilbym krakow i gdansk na topie, potem wroclaw i dlugo, dlugo nic. Przykre tylko jak we wroclawiu marnowany jest potencjal, bo wystarczyloby usprawnic komunikacje miejska, odrestaurowac elewacje budynkow, wyremontowac drogi i super miasto by bylo, a tak to brzydszy kuzyn pragi
  • Odpowiedz
@lubisz_sok_to_sok_maj_kok: przeciez napisalem ze wszystkie polskie miasta sa zaniedbane w mniejszym badz wiekszym stopniu. Gdansk wypada lepiej od wroclawia pod tym wzgledem.
Nie zrobia bo hajs wydawany jest na smieszny klubik i defraudowany. Z pieniedzy ze sprzedazy dzialek deweloperom to powinno wystarczyc na budowe miasta od podstaw
  • Odpowiedz
@lubisz_sok_to_sok_maj_kok: poznan nie. Wlasnie takie male pipidowy dobrze zarzadzane sa najlepsze: olsztyn, wrzesnia, kolobrzeg. To chyba wynika z zarzadzania miastem i ogarnianiu dotacji na renowacje. Znam takie male miasto gdzie prezydent cala infrastrukture ogarnal Z unijnych srodkow w dwie kadencje. Drogi, chodniki, przystanki, sciezki rowerowe, ronda, rowery miejskie. Miasto nie do poznania. No ale znam typa i mu bardzo zalezalo. Kolejny prezydent totalna wyjebka i zero inicjatywy, od tej pory
  • Odpowiedz